E.On Energie - obligată să preia zeci de consumatori cărora le solicitase rezilierea contractelor de furnizare

E.On Energie - obligată să preia zeci de consumatori cărora le solicitase rezilierea contractelor de furnizare
scris 18 ian 2018

Contractele de furnizare de energie electrică au fost reziliate, în luna decembrie, de către furnizori, pentru 40 de consumatori casnici și non-casnici din județele Iași și Suceava. În unele cazuri, consumatorii au fost și deconectați de la rețeaua de energie electrică pentru neplată. Potrivit legislației, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a decis ca alimentarea acestora să fie preluată de furnizorul de ultimă instanță din zonă (al cărei distribuitor este Delgaz Grid SA., parte a grupului E.ON): E.On Energie România SA.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Interesant este că în cazul a 37 de locuri de consum, din Suceava, solicitarea de reziliere a contractelor de furnizare a venit tocmai de la același furnizor, E.On Energie SA, care astfel a renunțat la clienții pe care îi avea în regim reglementat sau concurențial, pentru a fi obligată de ANRE să-i preia în regim de furnizor de ultimă instanță. Potrivit legislației un loc de consum nu poate rămâne nealimentat, în cazul încetării contractului cu furnizorul său precedent, el fiind obligatoriu preluat de furnizorul de ultimă instanță din zonă (de compania care deține monopolul teritorial de distribuție din zona respectivă) în acest caz E.On.

De altfel, E.On Energie România SA a solicitat rezilierea contractelor a 56 de locuri de consum, numai că 19 dintre consumatori au negociat între timp contracte de furnizare a energiei electrice cu alți furnizori, evitând să ajungă din nou clienții E.On Energie România SA.

EXCLUSIV Enel închiriază în București un nou sediu de birouri. Țintă - clădirea Day Tower de lângă Tribunalul București - surse CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Enel închiriază în București un nou sediu de birouri. Țintă - clădirea Day Tower de lângă Tribunalul București - surse

Potrivit ANRE, până în prezent, doar 27 locuri de consum din cele 37, au fost preluate de furnizorul de ultimă instanță.

În celelalte 13 cazuri, toate de Iași, solicitarea de reziliere a fost făcută de furnizorul Neptun SA, unii dintre consumatori fiind de altfel și deconectați de la rețea pentru neplată. Doar patru dintre cei 13 consumatori au declanșat negocierile semnării unui contract de furnizare de energie electrică pe piața concurențială până în prezent.,

“În concluzie, începând cu data încetării contractului de furnizare a energiei electrice încheiat pe piața concurențială cu E.ON Energie România S.A. și până la data trecerii locurilor de consum preluate la un furnizor concurențial, furnizarea de energie electrică și facturarea consumului de energie electrică pentru aceste locuri de consum (atât cele din Suceava, cât și cele din Iași - N.R.), va fi asigurată de către societatea E.ON Energie România S.A. în calitate de furnizor de ultimă instanță”, se precizează într-un document ANRE.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
delgaz
e.on
energie
consumatori
deconectari