E.ON va obține o sumă brută de 1,35 miliarde euro printr-o majorare de capital

E.ON va obține o sumă brută de 1,35 miliarde euro printr-o majorare de capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2017

E.ON va obține o sumă brută de aproximativ 1,35 miliarde de euro printr-o majorare de capital în care a vândut peste 200 de milioane de acțiuni, a anunțat vineri grupul energetic german, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să spună prețul la care au fost vândute acțiunile, în cadrul unei proceduri accelerate.

Scopul majorării de capital este consolidarea situației financiare a companiei, înainte de plățile planificare către un fond de stat al Germaniei, creat pentru acoperirea costurilor pe termen lung generate de capacitățile de producție a energiei nucleare.

E.ON a înregistrat în 2016 cea mai mare pierdere din istoria sa, de 8,45 de miliarde de euro, legată de separarea diviziei Uniper, care reunește unitățile convenționale de producere a energiei și suprataxa de risc legată de centralele nucleare impusă de guvernul german, a anunțat miercuri compania.

Gabriela Firea: Calea Victoriei ar putea fi menținută arteră pietonală în weekend pe tot parcursul anului CITEȘTE ȘI Gabriela Firea: Calea Victoriei ar putea fi menținută arteră pietonală în weekend pe tot parcursul anului

Grupul E.ON este prezent în România din 2005 și are circa 3 milioane de clienți în sectoarele de gaze naturale și energie electrică. Compania administrează 81.000 km de rețea energie electrică și peste 20.000 km de rețele gaze naturale.

La sfârșitul lui 2016, E.ON avea în România 5.464 de angajați, în scădere de la 6.175 în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on