Electrica SA caută contractori pentru un parc solar în Satu Mare

Electrica SA caută contractori pentru un parc solar în Satu Mare
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2024

Compania de furnizare, distribuție și producție de energie Electrica SA, la care cel mai mare acționar este statul român, cu peste 48% din capital, caută contractori pentru instalarea unui parc solar de 27 MW în Satu Mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Părțile interesate se vor putea înscrie în runda de licitație până la data de 31 ianuarie 2024, se arată în documentele de licitație.

Ministerul Energiei reacționează la anunțul Profit.ro privind licitația anulată pentru studiul de fezabilitate Tarnița CITEȘTE ȘI Ministerul Energiei reacționează la anunțul Profit.ro privind licitația anulată pentru studiul de fezabilitate Tarnița

Candidatul selectat va fi responsabil de inginerie, achiziții și construcție (EPC) a proiectului de 110,1 milioane lei (24,2 milioane USD/22,1 milioane EUR) la cheie.

Parcul fotovoltaic Satu Mare 2, care urmează să fie situat în apropierea comunei Botiz, nord-vestul României, se află în faza de gata de construcție, cu toate autorizațiile de conectare la rețea și de construire.

ULTIMA ORĂ Ieftiniri considerabile ale benzinei și motorinei, care anulează o treime din scumpirea fiscală de pe 1 ianuarie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ieftiniri considerabile ale benzinei și motorinei, care anulează o treime din scumpirea fiscală de pe 1 ianuarie

Electrica a achiziționat proiectul solar în martie anul trecut, când a preluat dezvoltatorul Sunwind Energy, ca parte a strategiei sale 2019-2023 de extindere a operațiunilor în sectorul de producere a energiei electrice și în special al energiei regenerabile. Compania română de utilități, care deține deja un parc solar de 7,5 MW în județul Giurgiu, a organizat vara trecută o licitație pentru construirea unei ferme solare de 12 MWp în județul Vrancea din estul României.

Electrica SA a raportat un profit net de 418 milioane lei pe primele 9 luni ale anului, în scădere cu 22% față de perioada similară din 2022.

După cum a relatat Profit.ro, cel mai mare furnizor de curent electric din piață, Electrica Furnizare, parte a grupului Electrica SA, a ajuns să ipotecheze în favoarea Alpha Bank mai multe cereri de decontare a costurilor plafonării adresate statului, drept garanții suplimentare pentru un credit contractat toamna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica sa
fuziune
absorbtie
verde
regenerabila
producție
epe
geci
eev1