Dedeman devine producător de electricitate, primind cea mai mare centrală electrică fotovoltaică instalată pe acoperișul unei singure clădiri din România

Dedeman devine producător de electricitate, primind cea mai mare centrală electrică fotovoltaică instalată pe acoperișul unei singure clădiri din România

Iulian Nedea – Managing Partner Simtel Team

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2023

Simtel a finalizat cea mai mare centrală electrică fotovoltaică instalată pe acoperișul unei singure clădiri din România, la centrul centrul logistic Dedeman Turda.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

În vara anului trecut, Profit.ro a anunțat că Pavăl Holding, controlat de Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, a înființat compania Grunman Energy, care va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperișurile celor șapte centre logistice Dedeman din țară.

Este un proiect realizat de Simtel pentru Grunman Energy, companie ce face parte din Pavăl Holding - deținut de frații Pavăl, proprietarii Dedeman - și care a fost creată cu scopul de a produce energie prin intermediul centralelor electrice fotovoltaice instalate pe acoperișurile a cinci centre logistice Dedeman din țară.

EXCLUSIV DOCUMENT Unii bugetari nu primesc majorarea de 5% din ianuarie. Se amână reorganizarea și la agenții/autorități/instituții autonome din subordinea Parlamentului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Unii bugetari nu primesc majorarea de 5% din ianuarie. Se amână reorganizarea și la agenții/autorități/instituții autonome din subordinea Parlamentului

Centrala electrică fotovoltaică este instalată pe acoperișul centrului logistic al Dedeman din Turda și are o putere de aproximativ 4,1 MWp prin intermediul a circa 10.000 de panouri fotovoltaice, care se întind pe o suprafață de 40.000 mp.

Energia produsă anual de către centrală va fi de peste 4.500 MWh și va diminua emisiile de dioxid de carbon cu peste 2.100 tone pe an.

Warner Bros. Discovery și Paramount Global, în discuții pentru a fuziona CITEȘTE ȘI Warner Bros. Discovery și Paramount Global, în discuții pentru a fuziona

Proiectul din Turda este conceput pentru a furniza energie în rețeaua națională de transport de energie electrică. Astfel, în urma punerii în funcțiune a centralei electrice fotovoltaice, Grunman Energy va deveni în mod oficial producător de energie electrică.

Compania are în plan ca pe parcursul următorilor doi ani să instaleze centrale electrice fotovoltaice pe acoperișurile celorlalte centre logistice din țară ale Dedeman, cu sprijinul Simtel.

Pe lângă instalarea și punerea în funcțiune a centralelor electrice fotovoltaice în cadrul proiectelor pentru Grunman Energy, Simtel va fi, de asemenea, responsabilă de mentenanța panourilor fotovoltaice. Procesul de mentenanță presupune monitorizare online, remedieri corective de orice tip și revizii anuale pentru a preveni apariția oricăror alte potențiale situații neplăcute în viitor.

Simtel este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din iulie 2021, iar în prezent, are o capi-talizare de piață de aproximativ 336 de milioane de lei. Pe parcursul anului 2022, conform unui studiu dedicat analizei piețele panourilor fotovoltaice și energiei electrice solare din România publicat de către compania Neomar Consulting, Simtel a fost lider detașat de piață, compania fiind responsabilă de instalarea a 25% din puterile instalate pentru prosumatori persoane juridice la nivel național.

Simtel este fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. 

viewscnt
Afla mai multe despre
simtel
grunman energy