Enel a fost inclus în indicele Dow Jones Sustainability World Index pentru al 16-lea an consecutiv

Enel a fost inclus în indicele Dow Jones Sustainability World Index pentru al 16-lea an consecutiv
scris 16 sep 2019

Grupul italian Enel a anunțat, luni, că a fost inclus în indicele Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) pentru al 16-lea an consecutiv.

”Indicele recunoaște angajamentul Enel față de un model energetic bazat pe zero emisii, încurajând inovația deschisă și practicile responsabile de gestionare a afacerilor”, se arată în comunicat.

Totodată, filiala spaniolă a Enel, Endesa, a fost de asemenea confirmată în ediția din acest an, marcând al nouăsprezecelea an consecutiv de prezență a companiei. Enel și Endesa sunt două dintre cele opt companii admise în indicele global dedicat sectorului de utilități electrice, scrie News.ro.

România are una dintre cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI România are una dintre cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante din Uniunea Europeană

”Sustenabilitatea este un factor cheie pentru crearea de valoare pe termen lung în rândul acționarilor și asociaților noștri. Prin integrarea deplină a Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă în strategia noastră, care vizează tehnologia de generare a energiei fără emisii, precum și dezvoltarea infrastructurii inteligente de energie electrică, stabilim un standard pentru companiile dispuse să își maximizeze profiturile într-un mod virtuos pentru comunități și ecosisteme. Ca atare, includerea noastră în DJSI pentru cel de-al șaisprezecelea an consecutiv reprezintă o recunoaștere a angajamentului nostru față de dezvoltarea unui model de afaceri durabil, care să conducă tranziția energetică și să promoveze practici comerciale responsabile", a spus Francesco Starace, CEO și Director General al Enel.

Ponderea investitorilor preocupați de mediu, impact social și guvernanță (ESG – Enivronment, Social and Governance) în Enel reprezenta aproximativ 10,5% din capitalul social al grupului la 31 decembrie 2018, în creștere cu 78% față de 2014.

Enel este, de asemenea, inclus în indicii de sustenabilitate globală STOXX Global ESG Leaders, în care a fost reconfirmat la ultima evaluare, precum și FTSE4Good, Euronext VIGEO-EIRIS, clasificarea OEKOM „Prime”, ECPI, Thomson Reuters/ S-Network ESG Best Practices Indices Thomson Reuters Diversity & Inclusion Index și clasificarea Equileap legată de egalitatea de gen.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
enel
dow jones sustainability world index