Enel a scos din uz unitatea 1 de 128 MW a centralei pe cărbune Bocamina din Chile, cu trei ani mai devreme

Enel a scos din uz unitatea 1 de 128 MW a centralei pe cărbune Bocamina din Chile, cu trei ani mai devreme
scris 5 ian 2021

Grupul Enel, prin filiala sa Enel Generación Chile, a scos din uz și a încetat operațiunile de la Unitatea I de 128 MW a centralei electrice pe bază de cărbune Bocamina, care este situată în regiunea chiliană Coronel, cu trei ani înainte de data stabilită în Planul Național de Decarbonizare din Chile.

”Grupul Enel, prin filiala sa Enel Generación Chile  S.A. ("Enel  Generación Chile"), a scos din uz și a încetat operațiunile de la Unitatea I a centralei electrice pe bază de cărbune Bocamina, care este situată în regiunea chiliană Coronel. Unitatea I de 128 MW a fost deconectată cu trei ani înainte de data stabilită în Planul Național de Decarbonizare din Chile. Prin acest proiect, pe lângă închiderea centralei pe cărbune Tarapacá pe 31 decembrie 2019 și închiderea estimată pentru mai 2022 a ultimei centrale Enel pe cărbune din țară, Unitatea II din Bocamina, compania face progrese constante în procesul de decarbonizare a mixului de energie din Chile”, a informat grupul italian.

Consumatorii de energie din București au la dispoziție 32 de oferte mai ieftine dacă își schimbă contractul CITEȘTE ȘI Consumatorii de energie din București au la dispoziție 32 de oferte mai ieftine dacă își schimbă contractul

Închiderea Unităților  I și II  din  Bocamina a fost mai rapidă față de termenul prevăzut de Enel Generación Chile în Planul Național de Decarbonizare al țării, semnat cu Ministerul Chilian al Energiei în data de 4 iunie 2019. În acest sens, pe 28 mai 2020, Grupul Enel a informat piața că a decis să accelereze acest proces. Pe 6 iulie 2020, Enel Generación Chile a primit autorizația  de la Comisia Națională a Energiei a țării pentru a deconecta Unitatea I din Bocamina, scrie News.ro.

”Trăim un moment istoric de când suntem prezenți în Chile. Avansăm cu viteză maximă spre un mix de generare de energie din ce în ce mai durabil. Până în 2023, vom închide toate unitățile noastre pe bază de cărbune din Chile, care au produs în total 636 MW până în 2019, și vom finaliza generarea suplimentară a aproximativ 2,4 GW din surse regenerabile în țară. În prezent, din obiectivele de mai sus, am eliminat deja 286 MW pe bază de cărbune prin închiderea centralelor din Tarapacá și  Bocamina Unitatea I  și avem în jur de 1,3 GW din surse regenerabile de energie în dezvoltare. De asemenea, odată cu închiderea  Unității II din Bocamina, ne așteptăm să devenim prima companie de energie din Chile care închide centralele de cărbune", a declarat Salvatore Bernabei, directorul Global Power Generation din cadrul Grupului Enel.

Grupul Enel a plasat accelerarea tranziției energetice în centrul Planului Strategic pentru perioada 2021-2023. La prezentarea planului, care include, de asemenea, și viziunea până în 2030, Enel a anunțat că investițiile în surse regenerabile, în conformitate cu modelele de afaceri "Ownership" și "Stewardship" ale grupului, urmează să ajungă la o capacitate instalată globală de peste 67 GW de energie regenerabilă până în 2023, în vederea atingerii unei capacități de aproximativ 145 GW de energie regenerabilă instalată până în 2030.

Enel a anunțat, de asemenea, că va elimina producerea de energie pe bază de cărbune înainte de 2027 față de 2030, cum anunțase anterior. Astfel, grupul anunță că este pe drumul cel bun pentru a atinge obiectivul său science-based de reducere cu 80% a gazelor cu efect de seră (GES) în 2030 față de nivelul din 2017 și pentru a atinge obiectivul său de decarbonizare completă până în 2050.

În Chile, Enel este cea mai mare companie de energie electrică cu o capacitate instalată de peste 7.200 MW, din care peste 4.700 MW din energie regenerabilă, mai precis cu peste 3.500 MW energie hidro, mai mult de 600 MW energie eoliană, aproximativ 500 MW - energie solară și aproximativ 40 MW - energie geotermală. Grupul operează, de asemenea, în sectorul de distribuție prin Enel Distribuție Chile, care deservește aproximativ 2 milioane de clienți, precum și în afaceri de soluții energetice avansate prin Enel X Chile.

Enel este o companie multinațională de energie electrică și un jucător de top integrat în piețele globale de energie, gaze și energie regenerabilă. Este cel mai mare furnizor de utilități din Europa în ceea ce privește EBITDA și este prezent în peste 30 de țări din întreaga lume, producând energie cu o capacitate instalată de peste 87 GW. Enel distribuie energie electrică printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri și are peste 74 de milioane de utilizatori finali din zona de business și rezidențială la nivel globali. Enel Green Power, compania care se ocupă de energia regenerabilă, este cel mai mare jucător din lume privat de pe această piață, cu peste 47 GW de energie eoliană, solară, geotermală și hidrocentrale instalate în Europa, America, Africa, Asia și Oceania. Enel X, componenta de servicii energetice avansate globale, este lider mondial în managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW gestionată la nivel global; compania a instalat  aproximativ 116 MW de capacitate de stocare, precum și, în sectorul mobilității electrice, a pus la dispoziție  peste 17.000 de puncte de încărcare EV publice și private la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
bocamina
carbune