Enel a trecut pe profit în România, după ce anul trecut raporta pierderi de 10 milioane de euro în primul trimestru, în special din activitatea de furnizare

Enel a trecut pe profit în România, după ce anul trecut raporta pierderi de 10 milioane de euro în primul trimestru, în special din activitatea de furnizare
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 7 mai 2020

Grupul Enel a realizat un profit net înaintea de plata dobânzilor și impozitelor de 25 de milioane de euro în România în primul trimestru al acestui an comparativ cu pierderea de 10 milioane de euro înregistrată în perioada similară a anului trecut, în principal ca urmare a evoluției pozitive a segmentului de furnizare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă anul trecut profitul net înaintea de plata dobânzilor și impozitelor din segmentul de furnizare avea o valoare negativă, de -25 milioane de euro, în principal ca urmare a extinderii companiei pe segmentul concurențial, în primele trei luni ale acestui an, din activitatea de furnizare, Enel a obținut un profit de 7 milioane de euro.

Profitul net de 7 milioane de euro obținut de Enel în România a compensat pierderea de 7 milioane euro adusă de activitatea de distribuție, cifră identică celei din perioada similară a anului trecut.

În ceea ce privește producția, Enel a obținut un profit net de 23 milioane de euro în primele trei luni ale anului, cu 3 milioane de euro peste rezultatul de anul trecut.

Totodată, Enel raportează o creștere cu 60% a contoarelor inteligente instalate, de la 500.000 la finalul primului trimestru al anului trecut la 800.000 la finalul primelor trei luni din acest an.

EXCLUSIV Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorul Dr. Leahu: Discutăm cu fonduri de investiții și suntem foarte aproape să deschidem prima clinică în străinătate. Atenție la măști! CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Fondatorul Dr. Leahu: Discutăm cu fonduri de investiții și suntem foarte aproape să deschidem prima clinică în străinătate. Atenție la măști!

Investițiile au crescut la rândul lor, de la 36 milioane de euro în perioada ianuarie-martie 2019 la 43 de milioane de euro în primul trimestru al acestui an. Majoritatea acestor sume, 41 de milioane de euro, au fost îndreptate către activitatea de distribuție, către rețelele operate de companie.

La nivelul întregului grup, Enel a raportat o creștere a profitului net înainte de plata dobânzilor și impozitelor de 3.109 milioane de euro, în creștere cu 4,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul net al Grupului a înregistrat o scădere de 0,7%, ajungând la 1.247 milioane de euro.

Veniturile Grupului la nivel global s-au micșorat cu 12,2%, la 19.985 milioane de euro, în principal ca urmare volumelor mai mici de vânzări de energie electrică în Italia și Spania, și de gaze în Spania, precum și activităților de producție de energie termică și Trading în Italia.

După cum a relatat Profit.ro, Enel poate vinde pachete minoritare din business-urile de furnizare, distribuție și producție de energie din România, mai multe fonduri de investiții fiind interesate atât de participațiile Fondului Proprietatea la subsidiarele locale ale Enel, cât și de a achiziționa și alte procente de la grupul italian.

În România, Grupul Enel deservește 3 milioane de clienți prin rețeaua sa de furnizare și distribuție, iar Enel Green Power deține și operează centrale de producție a energiei din surse regenerabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
profit
furnizare
distribuție
producție