Enel este interesată de subsidiara de infrastructură de fibră optică a companiei braziliene Oi

Enel este interesată de subsidiara de infrastructură de fibră optică a companiei braziliene Oi
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2020

Ufinet, operator de rețele de fibră optică în America Latină, deținut de Enel SpA și firma de private equity firm Cinven, a făcut o ofertă indicativă pentru subsidiara de infrastructură de fibră optică a companiei braziliene Oi, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ca parte a planului de restructurare pentru a ieși de sub protecția legii falimentului, compania braziliană de telecomunicații vrea să-și vândă până la 51% din subsidiara de infrastructură de fibră optică InfraCo, pentru a-și finanța expansiunea, scrie Agerpres.

Mark Zuckerberg intră în clubul select al celor cu averi de peste 100 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg intră în clubul select al celor cu averi de peste 100 de miliarde de dolari

Ufinet are rețele de cabluri din fibră optică de peste 70.000 de kilometri în America Latină, inclusiv în Brazilia.

Enel, cea mai mare companie de utilități din Europa, deține 21% din Ufinet iar Cinven restul acțiunilor. Până la finalul anului viitor Enel poate prelua controlul integral al Ufinet.

Pe lângă Ufinet, sunt interesate de activele Oi și un fond de infrastructură condus de Banco BTG Pactual SA și Highline do Brasil, și firma americană de private equity Digital Colony, susțin sursele.

Reprezentanții Enel și Cinven nu au comentat informația.

În 2018, Enel a plătit aproape 1,5 miliarde de dolari pentru a achiziționa o participație majoritară într-o companie energetică braziliană, Eletropaulo, devenind cel mai mare distribuitor de electricitate din Brazilia, și a cheltuit peste 2,3 miliarde de dolari pentru cumpărarea unei companii din America Latină.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
oi