Enel Green Power investește 320 de milioane de dolari în construcția celei mai mari centrale solare din Chile

Enel Green Power investește 320 de milioane de dolari în construcția celei mai mari centrale solare din Chile
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2019

Enel, prin filiala sa de energie regenerabilă Enel Green Power Chile, a început construcția noii sale centrale fotovoltaice solare Campos del Sol. Cu o capacitate instalată de aproximativ 382 MW, instalația urmează să fie cea mai mare centrală solară din Chile atunci când va fi finalizată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul, situat la 60 km nord-est de Copiapó, Regiunea Atacama, va implica o investiție totală de aproximativ 320 milioane dolari.

Prima centrală nucleară plutitoare se pregătește să traverseze Oceanul Arctic CITEȘTE ȘI Prima centrală nucleară plutitoare se pregătește să traverseze Oceanul Arctic

Campos del Sol va fi operațională până la sfârșitul anului 2020 și se estimează că va genera aproximativ 1.160 GWh de energie pe an, contribuind la evitarea producerii unor emisii de peste 900.000 de tone de CO2 în atmosferă. Instalația va include aproximativ un milion de panouri fotovoltaice bifaciale, o tehnologie care maximizează generarea de energie prin captarea radiațiilor solare de pe ambele părți ale panoului, generând în medie cu 12% mai multă energie electrică decât modulele convenționale.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul   energiei   verzi,   cu   o   capacitate   gestionată   de  43  GW  printr-un   mix de   surse   care   include   energia   eoliană,   solară, geotermală și hidroenergie și se află în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centrale de energie regenerabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel green power
centrala solara