Enel lansează o ofertă publică parțială voluntară de preluare pentru acțiunile Enel Americas

Enel lansează o ofertă publică parțială voluntară de preluare pentru acțiunile Enel Americas
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2021

Grupul energetic Enel S.p.A. a lansat o ofertă publică parțială de preluare voluntară pentru achiziționarea de acțiuni în Enel Americas și de acțiuni depozitare americane din compania menționată mai sus pentru un total maxim de 7.608.631.104 acțiuni, egal cu 10% din capitalul companiei, a anunțat grupul italian luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a anunțat că lansarea ofertei vine în contextul procesului de reorganizare corporativă care vizează integrarea afacerii cu energie regenerabilă neconvențională a grupului Enel din America Centrală și de Sud (cu excepția Chile) în cadrul filialei chiliene cotate la bursă Enel Americas SA, scrie News.ro.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Potrivit sursei citate, oferta include o ofertă publică de preluare voluntară în Statele Unite ale Americii(SUA) pentru acțiuni deținute de persoane din SUA pentru 140 de pesos chilieni pe acțiune în numerar și depozitare americane (American Depositary Shares - „ADS”) ale tuturor deținătorilor (chiar și persoane din afara SUA) în Enel Américas, indiferent de locație, pentru 7.000 de pesos chilieni pe ADS în numerar.

“Contraprestația în numerar este plătibilă în dolari americani, în baza cursului de schimb valutar publicat de Banca Centrală a Chile pentru ziua lucrătoare anterioară datei de decontare a ofertei. Oferta SUA este supusă termenelor și condițiilor descrise în oferta de cumpărare și în documentele de acceptare a ofertei SUA aferente. Persoanelor din afara SUA nu li se va permite să își liciteze acțiunile în oferta SUA. În același timp, ADS-urile pot fi licitate numai în oferta SUA”, se mai arată în comunicatul transmis de grupul energetic.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Oferta mai include și o ofertă publică de preluare voluntară în Chile pentru acțiuni la un preț de 140 pesos chilieni pe acțiune în numerar, plătibilă în pesos chilieni. Oferta chiliană este supusă termenelor și condițiilor descrise în prospectul depus la Comisia pentru piața financiară chiliană și este deschisă tuturor deținătorilor de acțiuni (inclusiv persoanele din SUA).

Perioada ofertei este 15 martie - 13 aprilie 2021. Oferta pentru SUA va expira la ora 17:00 (ora New York), dacă nu este prelungită, în timp ce oferta chiliană va expira la ora 17:30 (ora Santiago de Chile).

Oferta este condiționată de eficacitatea fuziunii prin încorporarea EGP Américas SpA în Enel Américas („fuziunea”), care se așteaptă să aibă loc pe 1 aprilie 2021. Fuziunea a fost supusă anumitor condiții precedente, care au fost îndeplinite complet înainte de lansarea ofertei. Oferta este, de asemenea, supusă respectării reglementărilor din Chile și SUA și a altor reglementări aplicabile.

Cheltuielile maxime totale - presupunând că oferta este preluată în totalitate - de aproximativ 1.065,2 miliarde de pesos chilieni (egală cu circa 1,2 miliarde de euro) vor fi finanțate prin fluxurile de numerar generate intern și creanțele existente.

“Anunțată pentru prima dată pe 17 decembrie 2020, oferta este o oportunitate pentru acționarii minoritari care doresc să își reducă participația în Enel Américas după finalizarea fuziunii. În acest sens, oferta acordă acționarilor posibilitatea de a vinde acțiuni la un preț mai mare decât prețul de 109,8 pesos chilieni pe acțiune pe care Enel Américas l-a oferit în conformitate cu legislația chiliană acționarilor disidenți care și-au exercitat drepturile de retragere în legătură cu fuziunea”, a mai anunțat compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
enel americas