Energia nucleară înregistrează o revenire puternică în toată lumea

Energia nucleară înregistrează o revenire puternică în toată lumea
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2024

Directorul general al Agenției Internaționale a Energiei (IEA), Fatih Birol, crede că energia nucleară înregistrează "o revenire puternică" în toată lumea, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceste evoluții se văd în Franța, Asia, America de Nord, Orientul Mijlociu și în alte zone, a declarat Birol pentru DPA, înaintea reuniunii IEA de marți, de la Paris, scrie Agerpres.

Niculae Havrileț, fost șef al ANRE, renunță la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom CITEȘTE ȘI Niculae Havrileț, fost șef al ANRE, renunță la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom

"După invadarea Ucrainei de către Rusia, multe țări au înțeles importanța energiei nucleare, alături de regenerabile, generarea electricității pe plan local", a explicat șeful IEA.

Acesta s-a exprimat critic la adresa Germaniei, care a renunțat anul trecut la energia nucleară.

"Dacă eram reprezentantul unui guvern dintr-o țară unde exista tehnologie care funcționa impecabil, fără alte probleme, să las deoparte energia nucleară și să analizez opțiuni care, pe de o parte, sporesc dependența mea de alte țări și de asemenea duc la creșterea emisiilor m-aș fi gândit de două ori", a declarat Birol.

Guvernul belgian avea o politică similară înaintea invaziei, apoi a schimbat-o radical, a subliniat șeful IEA. Acesta a admis că problema deșeurilor nucleare este serioasă, dar a argumentat că poate fi rezolvată și nu reprezintă un motiv "pentru a lăsa deoparte această tehnologie".

Agenția Internațională a Energiei este principalul organism de consiliere pe probleme energetice al celor mai dezvoltate 29 de state. Agenția a fost înființată ca răspuns la primul șoc petrolier din 1973 - 1974, pentru a coordona eliberarea de petrol din stocurile de rezervă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
energie nucleară
iea