Energia regenerabilă câștigă tot mai mult teren pe plan mondial

Energia regenerabilă câștigă tot mai mult teren pe plan mondial
scris 21 oct 2019

Procentul de energie regenerabilă folosit pe plan global ar urma să crească cu 50% în următorii cinci ani, determinat de extinderea panourilor fotovoltaice instalate pe locuințe, clădiri și în industrie, se arată într-un raport publicat luni de Agenția Internațională a Energiei (IEA), transmite Reuters.

Capacitatea totală de energie regenerabilă va crește cu 1,2 TW până în 2024, de la 2,5 TW anul trecut, echivalentul capacității actualei capacități totale de energie instalată din SUA, scrie Agerpres.

Pentru furnizori mumă, pentru producători ciumă. ANRE a majorat cantitatea de gaze pe care Romgaz și OMV Petrom sunt obligate să o vândă în această iarnă la preț plafonat CITEȘTE ȘI Pentru furnizori mumă, pentru producători ciumă. ANRE a majorat cantitatea de gaze pe care Romgaz și OMV Petrom sunt obligate să o vândă în această iarnă la preț plafonat

Energia fotovoltaică va reprezenta aproape 60% din această creștere iar cea eoliană, 25%. De asemenea, procentul regenerabilelor în generarea energiei va crește de la 26%, în prezent, la 30% în 2024, se arată în raportul IEA.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie regenerabila
iea