Engie România, profit și venituri în scădere în 2016

Engie România, profit și venituri în scădere în 2016
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 mar 2017

Engie România, fosta GDF Suez România, controlată de grupul francez cu același nume, una dintre cele două companii care domină industria locală de distribuție și furnizare de gaze naturale, alături de E.ON, a obținut anul trecut venituri de 990 de milioane de euro, în scădere cu 1,5% față de 2015, pe fondul reducerilor tarifelor de distribuție de gaze, potrivit raportului financiar al grupului francez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul net a scăzut cu 11% în 2016, la 80 de milioane de euro, de la 90 de milioane de euro în anul precedent.

Compania este controlată de grupul francez omonim, iar printre acționarii săi se mai numără statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participație de 37%, și Fondul Proprietatea, care deține 12% din acțiuni.

Profitul net al Romgaz a scăzut cu peste 14%. Producția de gaze s-a redus cu 24%, afectată de importurile avantajate fiscal CITEȘTE ȘI Profitul net al Romgaz a scăzut cu peste 14%. Producția de gaze s-a redus cu 24%, afectată de importurile avantajate fiscal

Engie România distribuie gaze naturale unui număr de 1,6 milioane de clienți, prin rețele de distribuție în lungime totală de 19.000 de kilometri, în 19 județe din sudul României și București.

Engie România este principala filială a grupului francez ENGIE pe piața românească, care mai deține Distrigaz Sud Rețele, Distrigaz Confort, Alizeu Eolian și Brăila Winds.

La nivel de grup, Engie a raportat pierderi nete de 400 de milioane de euro, în scădere față de 4,6 miliarde de euro în 2015, când compania franceză a fost nevoit să deprecieze valoarea activelor sale cu 8,7 miliarde euro, ca urmare a scăderii ample a prețurilor la materii prime și energie. Veniturile au scăzut cu 4,6%, la 67 milairde de euro, afectate inclusiv de fluctuațiile cursului de schimb, în special în cazul lirei și realului brazilian, care au suferit deprecieri abrupt.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
distrubutie
engie
profit