Slovenii de la KRKA au vândut medicamente de aproape 55 mil. euro pe piața românească în 2016, în creștere cu 37%

Slovenii de la KRKA au vândut medicamente de aproape 55 mil. euro pe piața românească în 2016, în creștere cu 37%
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 mar 2017

Vânzările grupului farmaceutic sloven KRKA în România au crescut cu 17% anul trecut, la 54,4 milioane euro, potrivit raportului financiar al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

România este cea mai mare piață a grupului sloven din Europa de Sud Est, din care mai fac parte Bulgaria, Croația, Serbia, Macedonia, Albania, Muntenegru, Kosovo și Bosnia-Herțegovina. Piața românească a generat aproape 36% din vânzările KRKA în regiune, care au însumat 152,4 milioane euro. La nivel regional, vânzările au avut un avans de 9%, echivalentul a 12,8 milioane de euro.

Medicamentele cu prescripție medicală au cea mai mare pondere în vânzările KRKA, atât în România cât și la nivel de grup. România a reprezentat, pentru companie, piața cu cel mai rapid avans pe acest segment.

La nivel global, KRKA a avut, anul trecut, vânzări de 1,1 miliarde de euro, în creștere cu circa 1% față de 2015, peste 90% fiind realizate în afara Sloveniei.

KRKA produce medicamente generice pe care le comercializează în peste 70 de state la nivel mondial. Firma are centre de producție în Slovenia, Polonia, Rusia, Croația și Germania. 

În România, compania slovenă este unul dintre principalii jucătorii de pe segmentul medicamentelor generice.

viewscnt
Afla mai multe despre
krka
farma
piata farmaceutica
generice
medicamente