EXCLUSIV Trafigura, unul dintre cei mai mari traderi de mărfuri la nivel global, intră în România pentru a comercializa gazele din Marea Neagră

EXCLUSIV Trafigura, unul dintre cei mai mari traderi de mărfuri la nivel global, intră în România pentru a comercializa gazele din Marea Neagră
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 1 mar 2018

Grupul Trafigura, cel mai mare trader de metale și al doilea mare trader de petrol la nivel global, după Vitol, deschide o subsidiară în România cu scopul de a exploata oportunitățile create de liberalizarea pieței de gaze și de eventuala producție de gaze din Marea Neagră. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

“Trafigura a înregistrat o societate subsidiară în România, cu intenția de a tranzacționa gaze naturale”, a confirmat informațiile Profit.ro Victoria Dix, șeful departamentului de relații media și Corporate Affairs al Trafigura.

Recent, Sorin Gal, directorul general în cadrul Agenției Naționale de Resurse Minerale (ANRM), a anunțat că rezervele de gaze din Marea Neagră se ridică la 200 de miliarde de metri cubi în perimetrele în care au fost efectuate foraje, ceea ce ar însemna ca producția totală a țării să se dubleze timp de 20 de ani.

Trafigura are sediul central în Singapore și a avut anul trecut venituri de 136 miliarde dolari și un profit de 2,2 miliarde dolari, cu aproape 4.000 de angajați în 62 de birouri din 35 de țări.

Rosneft, Trafigura și United Capital Partners achiziționează compania indiană Essar Oil pentru 13 miliarde $ CITEȘTE ȘI Rosneft, Trafigura și United Capital Partners achiziționează compania indiană Essar Oil pentru 13 miliarde $

Trafigura este cunoscută la nivel global în special pentru volumul ridicat de metale și petrol tranzacționat. Comerțul cu gaze naturale este o direcție relativ nouă a business-ului trader-ului asiatic, axată pe SUA și Europa, cu sedii deja înființate în Houston, Geneva și Kiev.

Potrivit raportului companiei pe 2017, în Europa, piața gazelor se află în plin proces de reformare, caracterizat de crearea unor noi terminale GNL, îmbunătățirea interconectivității și liberalizarea piețelor din țările din Europa de Est, precum Ucraina.

"Am devenit primul trader internațional care a deschis un birou la Kiev pentru a sprijini creșterea business-ului nostru în regiune. Per total volumul gazelor naturale tranzacționate de Trafigura a crescut la 7,9 milioane de tone metrice echivalent petrol în 2017”, se prezintă compania.

EXCLUSIV Analiză Banca Transilvania: Prețul petrolului brut poate depăși 70 dolari barilul, cu 10% peste nivelurile actuale. Probabilă influență și pentru aprecierea acțiunilor OMV Petrom CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Analiză Banca Transilvania: Prețul petrolului brut poate depăși 70 dolari barilul, cu 10% peste nivelurile actuale. Probabilă influență și pentru aprecierea acțiunilor OMV Petrom

În SUA, susține Trafigura, dinamica pieței de gaze s-a schimbat considerabil în ultimul an, determinată de creșterea producției de gaze de șist, de urcarea exporturilor de gaz natural lichefiat (GNL), de apariția unei noi rute de export de gaze pe uscat către Mexic și de piața aflată într-un proces de dereglementare. De altfel, numai după primul an de funcționare, Trafigura a devenit unul dintre cei mai importanți actori de pe pe piața de gaze din Texas.

EXCLUSIV Trafigura, unul dintre cei mai mari traderi de mărfuri la nivel global, intră în România pentru a comercializa gazele din Marea Neagră

Potrivit prezentării de pe site-ul companiei, Trafigura are ca obiective transferul fizic al mărfurilor din zonele în cele în care există cerere pentru acestea, stocarea mărfurilor fizice în momente cu surplus pe piață și eliberarea stocurilor la momentul majorării cererii și procesarea mărfurilor fizice pentru a le modifica calitatea sau gradul conform specificațiilor clientului.

În plus, Trafigura este și un important investitor în infrastructură. “Investim în porturi, terminale și logistică pentru a ne îmbunătăți activitățile de tranzacționare fizică. Construim depozite și spații de depozitare, operăm flote de camioane și barje, cumpărăm nave și dezvoltăm mine pentru fluidiza fluxul comercial”, se precizează pe site-ul companiei.

Radu Coșarcă intră la șefia CA Cupru Min, cu afaceri de aproape 120 milioane lei CITEȘTE ȘI Radu Coșarcă intră la șefia CA Cupru Min, cu afaceri de aproape 120 milioane lei

Pe piața românească, Trafigura s-a arătat interesată în 2013 de achiziționarea Cupru Min, dar în cele din urmă a renunțat. Anul trecut a depus, în primă fază, cea mai bună ofertă pentru comercializarea concentratului de cupru de la Cupru Min, însă reprezentanții companiei românești au solicitat oferte îmbunătățite, cea mai mare valoare pentru concentratul de cupru fiind prezentată de compania chineză Merlion Resources Holding Limited cu sediul în Hong Kong.

viewscnt
Afla mai multe despre
trafigura
cupru min
gaze