Exporturile de gaze rusești către Europa au scăzut

Exporturile de gaze rusești către Europa au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2023

Exporturile de gaze rusești prin conducte au scăzut cu 11,4% în prima jumătate a lunii mai, față de nivelul mediu din aprilie, conform calculelor Reuters, în contextul prețului scăzut pe piața spot.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Livrările de gaze ale companiei ruse de stat Gazprom au scăzut la 67 milioane metri cubi pe zi în perioada 1-15 mai 2023, de la 75,6 milioane metri cubi pe zi în aprilie, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ România cere bani de la UE pentru compensarea plafonării prețurilor la energie și gaze CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România cere bani de la UE pentru compensarea plafonării prețurilor la energie și gaze

Gazprom, care nu mai publică statistici privind propriile exporturi, nu a răspuns solicitărilor Reuters de a comenta datele.

Livrările totale de gaze rusești via Ucraina și gazoductul TurkStream, singura rută rămasă pentru combustibilul trimis din Rusia către Europa, a ajuns luna aceasta la aproximativ un miliard metri cubi.

Din această cantitate, aproximativ 412 milioane metri cubi, sau 27,5 milioane metri cubi pe zi, au fost trimiși prin TurkStream, fiind cel mai redus nivel din ianuarie, conform Reuters.

Livrările de gaze rusești către Europe s-au situat anul acesta la aproximativ 9,1 miliarde metri cubi, arată calculele Reuters, față de 62 miliarde metri cubi în 2022. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
rusia
export