Exporturile de gaze rusești spre Europa de Sud-Est, afectate de GNL și gazele din Azerbaidjan

Exporturile de gaze rusești spre Europa de Sud-Est, afectate de GNL și gazele din Azerbaidjan
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2019

Exporturile de gaze rusești spre Turcia și alte opt state din Europa de Sud-Est au scăzut cu peste 25% în prima jumătate a acestui an, în condițiile în care gazele naturale lichefiate mai ieftine și noile livrări de gaze naturale din Azerbaidjan au redus dependența regiunii de Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform datelor publicate de grupul rus Gazprom, exporturile de gaze rusești spre Turcia, cea mai mare piață din regiune, au scăzut cu 36% în primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2018, în timp ce exporturile spre Grecia și Bulgaria s-au redus cu 12,7% și, respectiv, cu 17,4%, scrie Agerpres.

Nokia 2720 este cel mai nou telefon renăscut cu funcții moderne CITEȘTE ȘI Nokia 2720 este cel mai nou telefon renăscut cu funcții moderne

Prețul redus la gazele naturale lichefiate, ca urmare a cererii slabe în Asia, dar și a creșterii producției în SUA, precum și majorarea producției de gaze naturale, dar și a livrărilor Azerbaidjanului, au ajutat unele state din regiune să își diversifice sursele de aprovizionare.

În total, exporturile Gazprom spre cele nouă state din Europa de Sud-Est au scăzut cu 27%, până la 14,2 miliarde metri cubi, în primele șase luni ale acestui an, comparativ cu 19,5 miliarde metri cubi în perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
azerbaidjan