Exporturile de petrol ale Arabiei Saudite vor decurge normal în această săptămână, datorită stocurilor deținute de regat

Exporturile de petrol ale Arabiei Saudite vor decurge normal în această săptămână, datorită stocurilor deținute de regat
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2019

Exporturile de petrol ale Arabiei Saudite vor decurge normal în această săptămână, datorită stocurilor deținute de regat în unități de stocare uriașe, a declarat o sursă din industria saudită a petrolului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atacurile cu drone efectuate de gruparea Houthi din Yemen, care este susținută de Iran, au afectat peste jumătate din producția de petrol a Arabiei Saudite, respectiv 5% din producția mondială, scrie News.ro.

Sursa a spus că nu este clar cât timp va fi oprită producția de petrol, întrucât daunele provocate de atacuri infrastructurii ”sunt mari” și nu pot fi remediate peste noapte.

ULTIMA ORĂ Prețul petrolului explodează în piețele internaționale. Țițeiul de tip Brent a depășit la debutul sesiunii asiatice maximul ultimelor 4 luni și jumătate după atacul cu drone din Arabia Saudită CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Prețul petrolului explodează în piețele internaționale. Țițeiul de tip Brent a depășit la debutul sesiunii asiatice maximul ultimelor 4 luni și jumătate după atacul cu drone din Arabia Saudită

Duminică, analiști intervievați de CNBC au declarat că prețurile petrolului ar putea crește cu până la 10 dolari pe baril după atacurile cu drone care au avut loc sâmbătă împotriva a două unități majore de producție a țițeiului din Arabia Saudită, care au obligat regatul să reducă producția la jumătate.

Atacul a fost revendicat de gruparea Houthi din Yemen, susținută de Iran. Zece drone au atacat o unitate de procesare a petrolului din Abqaiq și exploatarea Khurais, aflată în apropiere, provocând pierderea unei producții de 5,7 milioane de barili de petrol pe zi, respectiv 50% din producția de petrol a regatului.

viewscnt
Afla mai multe despre
export
petrol
arabia saudita