iOS 13 are probleme de securitate încă înainte să fie lansat

iOS 13 are probleme de securitate încă înainte să fie lansat
scris 16 sep 2019

Agenda de contacte poate fi accesată în iOS 13 fără a fi necesară introducerea codului sau scanarea facială.

Un cercetător în domeniul securității digitale, Jose Rodriguez, a descoperit pe cont propriu o problemă de securitate în iOS 13 cu doar câteva zile înainte de lansarea acestuia, ceea înseamnă aproape sigur că Apple nu o va rezolva la timp.

Rodriguez a descoperit cum pot fi învinse măsurile de autentificare folosite de Apple în iOS 13 pentru a accesa lista de contacte, cu toate informațiile stocate acolo, de la adrese de e-mail, la numere de telefon și adrese fizice.

Accesul poate fi dobândit dacă în timp unui apel FaceTime este activată funcția voiceover din cadrul Siri.

Patronul Disney a părăsit Apple CITEȘTE ȘI Patronul Disney a părăsit Apple

Evident, pentru acest lucru este necesar ca atacatorul să aibă acces fizic la dispozitivul respectiv. Altfel, este unul dintre cele mai simple atacuri, nefiind necesare cunoștințe avansate de software.

Se pare că Apple nu a apucat să rezolve această problemă în iOS 13, însă a rezolvat-o în versiunea 13.1, cea care va urma la scurt timp.

iOS 13 va fi disponibil din 19 septembrie, iar Apple va lansa iOS 13.1 pe 30 septembrie. Asta înseamnă că există o fereastră de 11 zile în care această problemă poate fi exploatată.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ios
iphone
apple
secruitate