Exxon Mobil anunță noi investiții de 50 de miliarde de dolari în economia SUA, în urma “reformei fiscale istorice” efectuate de administrația Trump

Exxon Mobil anunță noi investiții de 50 de miliarde de dolari în economia SUA, în urma “reformei fiscale istorice” efectuate de administrația Trump
scris 31 ian 2018

Exxon Mobil, companie prezentă și pe piața din România, a anunțat că va investi peste 50 de miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru a-și extinde activitățile în Statele Unite ale Americii (SUA) ca urmare a poziției financiare stabile a companiei și a reducerii fiscalității efectuată de administrația Trump și calificată de CEO-ul companiei, Darren Woods, drept “istorică.

Într-un blog de pe site-ul Exxon, Woods a precizat că Exxon intenționează să crească producția de petrol din bazinul Permian din Texas și New Mexico, să construiască noi fabrici de producție și să-și extindă operațiunile curente. CEO-ul Exxon Mobil și-a exprimat convingerea că noile inițiative vor crea "mii" de locuri de muncă și vor spori securitatea energetică a SUA.

Potrivit Fox News, Exxon a raportat un profit de 11,3 miliarde de dolari în primele nouă luni ale anului 2017, depășind rezultatul raportat pe întreg anul precedent, în special datorită revenirii cotațiilor internaționale ale petrolului după o scădere de doi ani consecutivi. Cu toate acestea, profitul Exxon se situează în continuare mult sub cel record, de 44,9 miliarde de dolari, realizat în 2012, înaintea deprecierii petrolului.

Record absolut: europenii au cumpărat 4,5 milioane de SUV-uri. Industria auto europeană a avut un an 2017 excelent, dar semnele arată că ritmul poate încetini CITEȘTE ȘI Record absolut: europenii au cumpărat 4,5 milioane de SUV-uri. Industria auto europeană a avut un an 2017 excelent, dar semnele arată că ritmul poate încetini

Potrivit CEO-ului Exxon, noile investiții de 50 de miliarde sunt unele suplimentare față de cele cuprinse în programul investițional al companiei pe următorii zece ani, de 20 de miliarde de dolari, dedicate construiri de noi facilități de rafinare, petrochimice și de export de-a lungul coastei Golfului Golfului.

Noul cod fiscal adoptat de administrația Trump prevede reducerea ratei impozitului pe profit de la 35% la 21%.

UNul dintre cei mai importanți membri ai administrației SUA, secretarul de stat Rex Tillerson, este fostul CEO al Exxon Mobil, înlocuit cu Darren Woods, după ce a demisionat pentru a-și putea prelua poziția în executivul american.

Acțiunile Exxon Mobil Corp. s-au apreciat cu 3% în ultimele 12 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon
trump
investiții
sua
reformă fiscală