Exxon și alți producători de carburanți fosili susțin un proiect al unei noi organizații americane de taxare a poluării

Exxon și alți producători de carburanți fosili susțin un proiect al unei noi organizații americane de taxare a poluării
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2017

Mari producători de carburanți fosili, între care ExxonMobil, Total și Stephen Hawking, s-au înscris ca membri fondatori ai unui nou grup înființat în SUA numit Climate Leadership Council, care a redactat un proiect de taxare a poluării, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inițiativa are loc la mai puțin de trei săptămâni de când președintele Donald Trump a anunțat că retrage Statele Unite din Acordul de la Paris referitor la schimbările climatice, scrie News.ro.

Între participanții la Climate Leadership Council se mai află Raymond Dalio, Laurene Powell Jobs, Ratan Tata și Michael Bloomberg, fondator și proprietar al  Bloomberg LP.

Organizația a fost înființată la inițiativa antreprenorului Ted Halstead, pentru a veni cu idei conservatoare de combatere a schimbărilor climatice.

Gigantul german E.ON și-a mai înființat un furnizor de gaze și energie electrică în România CITEȘTE ȘI Gigantul german E.ON și-a mai înființat un furnizor de gaze și energie electrică în România

Consiliul a dezvoltat un proiect care taxează poluarea și redirecționează fondurile contribuabililor. Ideea a fost prezentată în februarie, când foștii secretari ai Trezoreriei James Baker și George Shultz au prezentat-o consilierului economic șef al președintelui, Gary Cohn.

”Când producători majori de carburanți fosili susțin o taxă pe carburanții fosili este greu să crezi că nu este o idee bună”, a spus fostul secretar al Trezoreriei Lawrence Summers.

Planul conține patru părți:

Înființarea unei taxe pe carbon pentru carburanții fosili care lasă ca prețurile energiei să reflecte daunele aduse climei de emisiile de dioxid de carbon.

Banii aduși de această taxă sunt returnați contribuabililor, transformând beneficiile distante ale măsurilor de protejare a climei în fonduri imediate.

O taxă la frontieră pentru bunurile provenite din țări unde nu există o taxă pe carbon, care va asigura competitivitatea companiilor americane.

Statele Unite vor putea elimina în siguranță reglementări în domeniul climei.

O analiză făcută în februarie de acest consiliu sugerează că o taxă de 40 de dolari pentru fiecare tonă de dioxid de carbon ar putea îndeplini obiectivele referitoare la climă stabilite de președintele Barack Obama de două ori mai rapid decât le-ar fi făcut politicile acestuia.

Succesul oricărui plan referitor la climă necesită un sprijin larg.

”Din anii ’70, niciun proiect legislativ major nu a trecut fără un sprijin larg. Este nevoie de un sprijin larg al părților interesate”, a spus Eric Pooley, vicepreședonte al Environmental Defense Fund.

Halstead încearcă să atragă susținere din partea unor grupuri diverse, precum BP, Banco Santander și organizații neguvernamentale cum sunt Nature Conservancy și Conservation International.

Imperiul lui Ioan Niculae continuă să piardă \ CITEȘTE ȘI Imperiul lui Ioan Niculae continuă să piardă "teritorii": combinatul Chemgas Slobozia, fostul Amonil, și-a cerut insolvența

Cele 11 companii incluse ca membre fondatoare au împreună o capitalizare de piață de 1.900 de miliarde de dolari și venituri anuale de 1.400 de miliarde de dolari. Companiile respective au operațiuni în toate cele 50 de state americane și au 1,6 milioane de angajați la nivel global.

Consiliul nu este finanțat de companii, dar a atras peste 2,5 milioane de dolari de la fundații și persoane particulare.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon
benzina
carburanti
taxare