Exxon, care are toate contractele necesare dezvoltării proiectului din Marea Neagră, și-a notificat partenerii că va reduce cheltuielile de capital și operaționale pe termen scurt ca urmare a pandemiei

Exxon, care are toate contractele necesare dezvoltării proiectului din Marea Neagră, și-a notificat partenerii că va reduce cheltuielile de capital și operaționale pe termen scurt ca urmare a pandemiei
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 25 mar 2020

ExxonMobil și-a anunțat partenerii, subcontractanții și traderii cu privire la reducerile planificate ale cheltuielilor de capital și operaționale pe termen scurt ca urmare a pandemiei de Coronavirus și va face publice noile cifre odată ce acestea vor fi finale, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Jeremy Eikenberry.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important? Chiar dacă a declarat, pentru Profit.ro, că intenționează să-și vândă participația de 50% pe care o deține în Proiectul Neptun Deep, în care este partener cu OMV Petrom, Exxon a precizat totodată că, până la o eventuală vânzare, continuă să-și îndeplinească rolul și obligațiile de operator pentru ca proiectul să progreseze.

Cu alte cuvinte, toate contractele necesare dezvoltării proiectului din Marea Neagră sunt semnate cu Exxon. Contactați de Profit.ro și întrebați dacă Exxon a emis notificări similare și partenerilor din România, reprezentanții companiei americane au precizat că nu comentează.

Exxon nu-și va vinde activele, inclusiv participația la Neptun Deep, cu discount. Guvernul tocmai a limitat spațiul de manevră al americanilor CITEȘTE ȘI Exxon nu-și va vinde activele, inclusiv participația la Neptun Deep, cu discount. Guvernul tocmai a limitat spațiul de manevră al americanilor

"În contextul mediului fără precedent, evaluăm toate etapele adecvate pentru reducerea semnificativă a cheltuielilor de capital și operaționale pe termen scurt. Notificăm antreprenorii și vânzătorii cu privire la reducerile noastre preconizate, pentru ca aceștia să-și poată personalul și bugetele”, a afirmat acum Eikenberry.

Exxon și-a redus, începând cu ziua de sâmbătă, 21 martie, producția rafinăriei din Baton Rouge, Louisiana, după ce vineri a redus personalul cu 1.800 de angajați, suține Reuters.

Exxon folosește personal angajat de companii terțe pentru întreținerea rafinăriei.

"Exxon Mobil va face publice planurile atunci când vor fi finalizate", a adăugat Eikenberry.

Totodată, Exxon va amâna adoptarea deciziei de investiție de 30 de miliarde de dolari în vederea contruirii unui terminal LNG în Mozambic.

Declarațiile purtătorului de cuvânt al companiei confirmă anunțul făcut de CEO-ul ExxonMobil, Darren Woods, pe 16 martie, potrivit căruia compania va efectua reduceri semnificative ale cheltuielilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxon
cheltuieli
capital
operationale
coronavirus