Coronavirus: Economia Germaniei se va contracta cu 5% în 2020. Guvernul a cerut producătorilor auto să confecționeze măști medicale

Coronavirus: Economia Germaniei se va contracta cu 5% în 2020. Guvernul a cerut producătorilor auto să confecționeze măști medicale
scris 23 mar 2020

Economia Germaniei se va contracta cu 5% în acest an din cauza impactului pandemiei de coronavirus, potrivit proiecțiilor oficiale în cadrul unui buget suplimentar pregătit de guvernul de la Berlin.

Ministrul Finanțelor, Olaf Scholz, intenționează să majoreze cheltuielile cu 156 miliarde de euro pentru a contracara efectele pandemiei, scrie publicația germană Bild am Sonntag, citată de Bloomberg. Datoria contractată suplimentar va fi rambursată pe o perioadă de 20 de ani.

Guvernul estimează încasări din taxe și alte venituri mai mici cu 33,5 miliarde de euro decât preconiza inițial. De asemenea, statul va trebui să plătească aproximativ 2,5 milioane de angajați care lucrează cu normă redusă în contextul epidemiei, echivalentul a circa 10 miliarde de euro în cheltuieli suplimentare de la buget.

Coronavirus: Volkswagen își închide uzinele cel puțin 2 săptămâni. “Trebuie să fim pregătiți să trăim cu amenințarea mult timp” CITEȘTE ȘI Coronavirus: Volkswagen își închide uzinele cel puțin 2 săptămâni. “Trebuie să fim pregătiți să trăim cu amenințarea mult timp”

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Germania a ajuns la 16.662 de persoane sâmbătă, potrivit Institutului pentru boli infecțioase Robert Koch. Bilanțul deceselor a urcat la 47, de la 31 vineri.

Germania intenționează să adopte luni un plan de ajutorare economică de 822 miliarde de euro în lupta împotriva noului coronavirus, potrivit unui proiect de lege, citat de News.ro.

Tot în contextul coronavirusului, guvernul a cerut producătorilor auto din țară să analizeze producerea de echipamente medicale, precum măști și aparate de ventilație.

Cererea face parte din eforturile mai largi ale autorităților de a atrage resurse de inginerie și de producție și de a aborda blocajele grave de aprovizionare cu echipamente medicale critice, au precizat persoane la curent cu situația pentru Bloomberg.

Decizia rămâne la latitudinea companiilor, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Economiei.

Volkswagen a transmis că grupul discută cu autoritățile și analizează opțiunile în vederea producerii de dispozitive medicale. Chiar dacă echipamentele medicale reprezintă un sector inedit pentru Volkswagen, grupul ar putea începe producția imediat ce va primi informațiile necesare de la autorități, a declarat un purtător de cuvânt al grupului auto.

Sâmbătă, șeful Volkswagen a anunțat că uzinele grupului vor fi închise cel puțin 2 săptămâni, pentru a proteja angajații.

“Majoritatea fabricilor noastre se închid în aceste zile pentru două săptămâni, iar, în unele regiuni, timp de trei săptămâni. Probabil că măsurile vor dura mai mult. Este puțin probabil ca răspândirea virusului să fie oprită în câteva săptămâni”, a spus Herbert Diess, președintele grupului auto german și directorul general al brandului Volkswagen.

Anterior, grupul a anunțat că donează 200.000 de măști chirurgicale lucrătorilor din sistemul german de sănătate publică.

viewscnt
Afla mai multe despre
economia germaniei
pib
contractie
coronavirus
cheltuieli publice
volkswagen