ExxonMobil România și-a schimbat denumirea în Romgaz Black Sea Limited

ExxonMobil România și-a schimbat denumirea în Romgaz Black Sea Limited
scris 7 oct 2022

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited și-a schimbat denumirea în Romgaz Black Sea Limited.

"Urmare a deciziilor luate în cadrul ședinței Adunării Generale a Acționarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. din data 22 septembrie 2022, s-au demarat procedurile de înregistrare la autoritățile competente din Bahamas. La data de 6 octombrie 2022, au fost primite documentele care confirmă finalizarea procedurilor anterior menționate. Amintim faptul că schimbarea denumirii companiei ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited în Romgaz Black Sea Limited precum și modificarea, în consecință, a articolului 1 din Actului Constitutiv al ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, a fost aprobată prin Hotărârea Adunării Generale a Acționarilor S.N.G.N. Romgaz S.A. nr. 9/22 septembrie 2022", precizează comunicatul.

Gigantul portughez EDPR pregătește cel mai mare parc eolian al său din România CITEȘTE ȘI Gigantul portughez EDPR pregătește cel mai mare parc eolian al său din România

Romgaz a finalizat în august preluarea ExxonMobil România, care deține 50% din perimetrul de gaze de mare adâncime Neptun Deep, scrie Agerpres.

OMV Petrom deține restul de 50% din Neptun Deep și este operatorul perimetrului.

În zăcământul de mare adâncime Neptun Deep s-ar putea afla 100 de miliarde de metri cubi de gaze, iar decizia finală de investiții pentru extragerea acestor gaze ar putea fi luată anul viitor, potrivit Christinei Verchere, CEO al OMV Petrom.

viewscnt
Afla mai multe despre
exxonmobil românia
romgaz black sea limited