Fiscul a controlat benzinăriile - amenzi de 3,3 milioane lei și confiscări de peste 11.000 de litri de benzină, motorină și GPL

Fiscul a controlat benzinăriile - amenzi de 3,3 milioane lei și confiscări de peste 11.000 de litri de benzină, motorină și GPL
scris 13 iul 2017

Inspectorii antifraudă ai ANAF au verificat în perioada martie-iulie 533 de firme care transportă și comercializează benzină, motorină și GPL en-gross și en-detail, inclusiv firme care operează benzinării. Fiscul a aplicat amenzi de 3,3 milioane lei și a confiscat peste 11.000 de litri de combustibil, motivele fiind lipsa unor autorizații, depozitare necorespunzătoare sau încălcarea unor prevederi legale referitoare la funcționarea firmelor în acest domeniu.

În urma controalelor, Fiscul a constatat abateri pentru sancționarea cărora inspectorii antifraudă au dispus 132 de avertismente, 296 de amenzi în cuantum de 3,32 milioane lei, confiscarea de numerar și venituri de peste 5,27 milioane lei.

În plus, ANAF a confiscat și 2.633 litri de GPL și 8.600 litri de combustibil (motorină și benzină) depozitați în spații neautorizate.

"În urma analizelor preliminare de risc fiscal și a controalelor inopinate realizate la nivel național, au fost constatate încălcări ale condițiilor legale de autorizare și funcționare, precum desfășurarea activității de comercializare a produselor energetice fără atestat legal de către intermediari. O altă abatere constatată a fost legată de comercializarea de către benzinării a combustibililor fără a utiliza mijloace tehnice de măsurare și control autorizate sau având buletine de verificare metrologică și certificate de calibrare expirate”, potrivit unui comunicat al ANAF.

Executarea silită la Fisc: Cele mai mari arierate din ultimii cinci ani, încasări în scădere. Somația este cel mai bun instrument CITEȘTE ȘI Executarea silită la Fisc: Cele mai mari arierate din ultimii cinci ani, încasări în scădere. Somația este cel mai bun instrument

Fiscul va continua să monitorizeze cele mai importante dintre cele 104 antrepozite fiscale de producție și depozitare a produselor energetice, precum și 4.937 de locații atestate pentru comercializarea en-gross și en-detail a produselor energetice.

Activitățile din acest domeniu au un risc fiscal ridicat iar inspectorii antifraudă vor verifica respectarea prevederilor legale aplicabile pe parcursul transportului, identificarea circuitelor tranzacționale de la expeditori la beneficiarii finali, care comercializaează produsele energetice către populație.

Potrivit ANAF, unul dintre principalele obiective ale acțiunilor de control organizate de ANAF este protejarea agenților economici corecți împotriva efectelor anticoncurențiale ale pieței nefiscalizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
antifrauda
fisc
inspectori
combustibil
benzina
motorina
benzinarii