Fitch Ratings a acordat Romgaz ratingul BBB-, cu perspectivă stabilă

Fitch Ratings a acordat Romgaz ratingul BBB-, cu perspectivă stabilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Agenția de rating Fitch Ratings Limited a acordat Romgaz rating-ul BBB-, cu perspectivă stabilă (Investment Grade). Acesta este primul rating atribuit Societății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit raportului emis de Fitch, rating-ul “reflectă poziția dominantă a Romgaz în piața gazelor naturale din România, potențialul de creștere a producției ca urmare a dezvoltării perimetrelor Neptun Deep și Caragele și politica financiară conservatoare”.

E.ON România reduce durata contractelor. „Condițiile din piață vor fi cu totul altele!” CITEȘTE ȘI E.ON România reduce durata contractelor. „Condițiile din piață vor fi cu totul altele!”

“Obținerea ratingului 'BBB-', Investment Grade, pentru ROMGAZ este o dovadă a poziției financiare puternice, a profilului de business sănătos și a dezvoltării durabile a Societății, acesta fiind practic un vot de încredere în strategia noastră. Rating-ul de credit acordat ne va permite să accesăm piața de capital în termeni cat mai avantajoși pe măsură ce implementăm strategia de dezvoltare”, a declarat Directorul General al Romgaz, Răzvan Popescu. 

Romgaz este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român cu o participație de 70%.

În 2013 Romgaz și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică.

La data de 1 august 2022 Romgaz a devenit acționarul unic al Romgaz BLACK SEA LIMITED (înființată ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited), ca urmare a finalizării tranzacției de achiziție și transferul tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitch ratings
romgaz