Administrația Biden va elibera 1 milion de barili de benzină din rezervele strategice ale SUA, pentru a reduce prețurile la pompă înainte de 4 iulie

Administrația Biden va elibera 1 milion de barili de benzină din rezervele strategice ale SUA, pentru a reduce prețurile la pompă înainte de 4 iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Administrația Biden va elibera 1 milion de barili de benzină din rezervele deținute în nord-estul Statelor Unite, pentru a reduce prețurile la pompă înainte de vacanța din 4 iulie și sezonul călătoriilor de vară, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Prin eliberarea acestei rezerve strategice între Ziua Memorialului și 4 iulie, asigurăm fluxuri suficiente de aprovizionare către [regiunea] tri-statală și nord-est, într-un moment în care americanii muncitori au cea mai mare nevoie de ea”, a spus secretarul pentru Energie, Jennifer Granholm, scrie News.ro.

Gazprom nu va plăti dividende după ce anul trecut a înregistrat primele pierderi anuale începând din 1999 CITEȘTE ȘI Gazprom nu va plăti dividende după ce anul trecut a înregistrat primele pierderi anuale începând din 1999

Contractele futures pentru benzină au crescut cu 19% în acest an, deoarece prețurile petrolului au urcat din cauza reducerii producției de către OPEC și a temerilor că războiul Israel-Hamas ar putea declanșa un conflict mai larg din Orientul Mijlociu, care să perturbe aprovizionarea.

Creșterea prețurilor energiei a stârnit speculații în aprilie că administrația Biden ar putea accesa rezerva strategică de petrol din Texas și Louisiana, înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie.

Consilierul economic al Casei Albe, Lael Brainard, a declarat luna trecută că administrația ”se va asigura că prețurile gazelor rămân accesibile”.

Dar prețurile gazelor s-au redus în ultimele săptămâni, deoarece cotația petrolului s-a retras de la maximele înregistrate în aprilie, când traderii au licitat contracte futures pe țiței din cauza temerilor că Israelul și Iranul, membru OPEC, erau în pragul războiului.

Prețurile benzinei la pompă au fost în medie de 3,59 USD pe galon la nivel național, marți, cu aproximativ 4 cenți mai mari decât media de un an în urmă, dar mai mici decât luna trecută, potrivit asociației pentru șoferi AAA.

Deși prețurile benzinei au scăzut în ultima lună, inflația mai largă a rămas încăpățânată, supărând consumatorii.

Cumpărătorii greci ai Enel România și-au majorat puternic profitul. Achiziția românească, printre factori. Ușoară deterioare a calității distribuției CITEȘTE ȘI Cumpărătorii greci ai Enel România și-au majorat puternic profitul. Achiziția românească, printre factori. Ușoară deterioare a calității distribuției

Retailerii și terminalele vor primi benzina cel târziu pe 30 iunie, potrivit Departamentului pentru Energie. Benzina va fi eliberată în cantități de 100.000 de barili, pentru a asigura un proces de licitație competitiv, care maximizează impactul asupra prețurilor la pompă, potrivit DOE.

Vânzarea de benzină are loc în momentul în care rezerva strategică de petrol a scăzut la cel mai redus nivel din ultimele decenii.

Administrația Biden a eliberat 180 de milioane de barili de petrol din rezerva strategică în 2022, deoarece prețurile energiei au crescut în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
benzina