Fost director în cadrul Lafarge România, numit membru în directoratul Complexului Energetic Oltenia

Fost director în cadrul Lafarge România, numit membru în directoratul Complexului Energetic Oltenia
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2016

Consiliul de supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO), unul din cei mai mari producători de energie din România, l-a numit în funcția de membru al directoratului companiei pe Sorin Boza, care este și director al diviziei de strategie și dezvoltare. În trecut, Boza a fost director de investiții al producătorului de ciment Lafarge România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directoratul Complexului Energetic Oltenia este format acum din cinci membri: Ionel Ilie (președinte), Daniel Antonie, Laurențiu Ciobotărică, Ovidiu Bălăcescu și Sorin Boza, arată news.ro.

În trecut, Boza a mai lucrat la Siniat ca director industrial, la fabrica de la Turceni, iar ultimul loc de muncă l-a avut la o companie franceză, Ymeris, lider mondial în producția metalurgică, unde a fost director de operațiuni.

Complexul Energetic Oltenia a fost înființat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni și Craiova cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Domeniul principal de activitate este producția de energie electrică și termică, transportul și distribuția energiei termice.

ANRE va inspecta, pentru prima dată de la concesionare, starea tehnică a rețelelor de distribuție de energie și gaze CITEȘTE ȘI ANRE va inspecta, pentru prima dată de la concesionare, starea tehnică a rețelelor de distribuție de energie și gaze

Compania se află într-o situație financiară dificilă și estimează un profit net de 600.000 lei (133.000 euro), după pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) anul trecut, potrivit proiectului de venituri și cheltuieli.

În prima jumătate a acestui an, Complexul Energetic Oltenia a înregistrat pierderi de 138,2 milioane lei (circa 31 milioane euro), comparativ cu un profit net de 13,5 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Cota de piață a companiei a scăzut la 17,9%, de la 18,4% în primul semestru din 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
oltenia
manager
lafarge