Fostul ministru tehnocrat al Finanțelor Anca Dragu intră în conducerea E.ON România

Fostul ministru tehnocrat al Finanțelor Anca Dragu intră în conducerea E.ON România
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2019

Fostul ministru al Finanțelor din Cabinetul Cioloș, Anca Dragu, totodată membru în partidul lui Cioloș, PLUS, va prelua, de săptămâna viitoare, funcția de director general adjunct al companiei E.ON România, unul dintre principalii furnizori și distribuitori de gaze și electricitate de pe piața locală, scrie portalul News Energy.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Ca membru al Consiliului Director, Anca Dragu va fi responsabilă de Afaceri Publice, Reglementare, Comunicare și CSR și îl va înlocui în această funcție pe Alexandru Maximescu, care s-a întors recent la OMV Petrom.

„După atâția ani de experiență în sectorul public la nivel național și internațional, este o provocare și o onoare să fac parte din conducerea unei companii private de asemenea anvergură. Sectorul privat este cel mai important din economie, fără el cel public nu ar exista, de aceea consider că acesta din urmă trebuie să lucreze în spijinul și pentru dezvoltarea celui privat”, a declarat, pentru NewsEnergy, Anca Dragu.

Ministerul Transporturilor: Revendicările taximetriștilor au fost rezolvate CITEȘTE ȘI Ministerul Transporturilor: Revendicările taximetriștilor au fost rezolvate

Anca Paliu Dragu a fost a doua femeie ministru al Finanțelor din istoria României, deținând portofoliul din noiembrie 2015 până la începutul lunii ianuarie 2017, în mandatul Guvernului tehnocrat Cioloș.

Principalele subsidiare ale E.ON din România, E.ON Energie, E.ON Gaz Furnizare și Delgaz Grid, au terminat 2017 cu un profit net cumulat de aproape 284 milioane lei și un rulaj total de peste 5,2 miliarde lei. Ministerul Energiei deține participații minoritare de 31,82% din acțiunile furnizorului de energie și gaze naturale E.ON Energie și de 13,51% din capitalul operatorului de distribuție Delgaz Grid.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
delgaz grid
guvernul tehnocrat
dacian ciolos
anca dragu
multinationale