FOTO Ana Hotels a lui Copos devine prosumator de energie

FOTO Ana Hotels a lui Copos devine prosumator de energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Renovatio Solar, parte a grupului omonim, a finalizat instalarea a 650 de panouri fotovoltaice pe 2 clădiri comerciale ce aparțin omului de afaceri George Copos.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Acestea sunt clădirea de birouri ANA Hotels și hotelul Crowne Plaza din București, deținute și operate prin intermediul societății Ana Hotels SRL.

DNA a contestat decizia Tribunalului București de a suspenda recuperarea prejudiciului în dosarul Voiculescu - Institutul de Cercetări Alimentare CITEȘTE ȘI DNA a contestat decizia Tribunalului București de a suspenda recuperarea prejudiciului în dosarul Voiculescu - Institutul de Cercetări Alimentare

Proiectul a presupus proiectarea și instalarea unui sistem fotovoltaic cu o capacitate totală de 300 KWp, în baza unui contract tip EPC (inginerie, achiziții și construcție – n.r.) - prosumator industrial, și a fost provocator, întrucât a fost necesar să lucrăm în intervale orare fixe, prestabilite de client, pentru a nu deranja oaspeții hotelului sau persoanele care lucrează în clădirea de birouri″, a declarat Horațiu Regneală, CEO al Renovatio Solar.

Renovatio a precizat că toate componentele sistemului fotovoltaic au certificate de calitate și de conformitate aprobate la nivelul UE, dar și la nivel internațional, iar întregul proiect beneficiază de verificări tehnice post instalare. Mai mult, colaborarea a fost extinsă și la servicii de operare și mentenanță pentru întregul proiect.

FOTO Ana Hotels a lui Copos devine prosumator de energie

Negocierile pentru un proiect de tratat privind pandemiile s-au încheiat fără un acord CITEȘTE ȘI Negocierile pentru un proiect de tratat privind pandemiile s-au încheiat fără un acord

Am dorit să mergem la nivelul următor cu inițiativele noastre din domeniul sustenabilității și am pus în funcțiune cu ajutorul Renovatio Solar panouri fotovoltaice, care vor asigura parțial necesarul de consum pentru hotelul Crowne Plaza și pentru sediul companiei noastre, în urma unor investiții care se ridică la aproximativ 300.000 euro″, a spus, la rândul său, Simona Constantinescu, director general operațional al Ana Hotels.

Potrivit Renovation, proiectarea realizată de companie a avut ca rezultat optimizarea spațiului și eficientizarea amplasării panourilor, pentru a obține un randament maxim per suprafața instalată, astfel că amortizarea investiției se va realiza într-un timp mai scurt decât cel normal în astfel de situații.

FOTO Ana Hotels a lui Copos devine prosumator de energie

VIDEO&FOTO Penny deschide în România primul magazin autonom. Planul - investiții de 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Penny deschide în România primul magazin autonom. Planul - investiții de 1 miliard de euro

Renovatio Solar este una dintre companiile care aparțin brandului Renovatio, fiind organizația dedicată soluțiilor fotovoltaice turn-key personalizate.

Societatea Ana Hotels este deținută de omul de afaceri George Copos și are în proprietate hotelurile InterContinental Athenee Palace și Crowne Plaza din București, Sportul, Bradul și Poiana din Poiana Brașov, precum și Hotelul Europa, împreună cu centrul SPA ANA Health Spa, din Eforie Nord. În 2022, Ana Hotels și-a majorat veniturile cu 83%, ajungând la afaceri de 160 milioane lei, nivel similar cu cel prepandemic, consemnând și un profit net de peste 21 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ana hotels prosumator energie
george copos panouri fotovoltaice
renovatio solar