Transgaz încearcă pentru a treia oară consecutiv să contracteze construirea unei conducte declarată de importanță națională, dar refuzată la finanțare nerambursabilă de UE

Transgaz încearcă pentru a treia oară consecutiv să contracteze construirea unei conducte declarată de importanță națională, dar refuzată la finanțare nerambursabilă de UE
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 24 mai 2024

Compania de stat Transgaz, operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, încearcă pentru a treia oară consecutiv să contracteze construirea conductei de gaze de 180 de kilometri Prunișor-Orșova-Băile Herculane-Jupa, declarată de importanță națională de către Guvern, cu amplasament de traseu în județele Mehedinți și Caraș Severin, după ce primele 2 licitații au fost anulate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Cea mai recentă, la care fusese depusă o singură ofertă, din partea unui consorțiu de firme condus de austriecii de la Habau, a fost anulată cu explicația că ″toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile″.

DOCUMENT Guvernul aprobă, după avizul CE, ajutor de aproape 100 mil. euro pentru TAROM CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul aprobă, după avizul CE, ajutor de aproape 100 mil. euro pentru TAROM

Valoarea totală a investiției este estimată la peste 489 milioane lei plus TVA. Data limită de depunere a ofertelor este 25 iunie.

Proiectului, promovat intens de către fostul ministru PNL al Energiei Virgil Popescu, în prezent candidat la funcția de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, i-a fost refuzată finanțarea europeană nerambursabilă prin Fondul de Modernizare. Autorizația de construire, emisă de Ministerul Energiei, datează din 2022.

VIDEO Ciolacu vine cu un avertisment către angajații din Guvern care protestează: Susțin că muncesc prea mult pentru 1.000 și ceva de euro pe lună. Putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple! CITEȘTE ȘI VIDEO Ciolacu vine cu un avertisment către angajații din Guvern care protestează: Susțin că muncesc prea mult pentru 1.000 și ceva de euro pe lună. Putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple!

Conducta este gândită să treacă prin județele Mehedinți și Caraș-Severin (municipiile Caransebeș și Orșova, plus localitățile Băile Herculane, Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Căzănești, Teregova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunișor, Husnicioara, Căzănești, Sisești, Ilovăț, Bâlvănești, Godeanu, Balta, Podeni, Cireșu și Ilovița).

Construirea ar asigura alimentarea cu gaze a unui număr de aproximativ 15.500 de consumatori casnici, 94 instituții publice (școli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale etc) și aproximativ 113 de agenți economici din județul Mehedinți, precum și a aproximativ 12.000 de consumatori casnici, 136 instituții publice (școli, primării, dispensare, cămine culturale, cabinete medicale etc) și aproximativ 231 de agenți economici în județul Caraș Severin.

viewscnt
Afla mai multe despre
proiect conductă transgaz
conductă gaze mehedinți caraș severin
transgaz fondul de modernizare