FOTO Scurgere de petrol în Marea Neagră. De 400 de ori mai mare decât a fost raportat inițial

FOTO Scurgere de petrol în Marea Neagră. De 400 de ori mai mare decât a fost raportat inițial
scris 11 aug 2021

O scurgere de petrol în apele de pe coasta rusă a Mării Negre survenită în weekend s-a extins pe o suprafață de circa 80 de kilometri pătrați și este de 400 de ori mai mare decât s-a estimat inițial, relatează Reuters.

Anunțul a fost făcut de cercetători de la Academia de Științe a Rusiei (RAN), pe baza unor imagini din satelit, arată Agerpres.

ULTIMA ORĂ Guvernul a dat liber la tăierea curentului și gazelor pentru restanțieri CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul a dat liber la tăierea curentului și gazelor pentru restanțieri

Scurgerea provine de la petrolierul sub pavilion grecesc Minerva Symphony și s-a produs în terminalul Iujno-Ozereievka, lângă Novorossiisk, a anunțat Consorțiul conductei petroliere caspice, care deține acest terminal.

Acest consorțiu, care transportă petrol din Kazahstan, a transmis luni că o scurgere de circa 12 metri cubi de petrol s-a răspândit pe 200 de metri pătrați în apa mării, adăugând că a fost pusă rapid sub control și nu reprezintă vreo amenințare pentru oameni sau fauna marină.

EXCLUSIV DOCUMENT Scumpirea galopantă a energiei, studiu de caz: unei fabrici de confecții metalice cu un consum lunar de 160 MWh i-a fost dublat prețul în jumătate de an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Scumpirea galopantă a energiei, studiu de caz: unei fabrici de confecții metalice cu un consum lunar de 160 MWh i-a fost dublat prețul în jumătate de an

Însă, acum, Institutul de cercetări din spațiu al RAN a anunțat că imaginile captate din satelit și studiate de către doi cercetători arată că scurgerea de petrol acoperă o suprafață mult mai mare.

FOTO Scurgere de petrol în Marea Neagră. De 400 de ori mai mare decât a fost raportat inițial

viewscnt
Afla mai multe despre
marea neagra
petrol
rusia