Gazprom a pus punct în mod oficial proiectului South Stream

Gazprom a pus punct în mod oficial proiectului South Stream

Sursa foto: sputniknews.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 ian 2016

Grupul rus Gazprom a pus miercuri capăt, în mod oficial, proiectului South Stream, un gazoduct destinat să conecteze Rusia de Europa Centrală via Marea Neagră, anunțând că a dizolvat acordul de asociere pentru acest proiect, informează ITAR Tass.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Consiliul director al companiei a aprobat acordurile încheiate de Gazprom cu South Stream Transport B.V. cu privire la terminarea contractului referitor la obligațiile Gazprom Export privind acordul de transport al gazelor semnat în data de 2 octombrie 2013", a informat compania rusă. De asemenea, consorțiul South Stream Transport B.V. a acceptat să elibereze Gazprom de toate obligațiile asumate în cadrul contractului.

Deși Gazprom a pus capăt în mod oficial South Stream abia miercuri, proiectul a fost terminat practic încă de la finele lui 2014 când președintele rus Vladimir Putin a anunțat că gazoductul South Stream nu va mai fi construit, urmând ca Rusia să construiască o altă o conductă submarină cu o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pentru transportul de gaze naturale din Rusia spre Turcia.

De ce sunt probleme cu rețeaua electrică? Doar o persoană din patru decide să se racordeze legal după ce află prețul estimat de distribuitor CITEȘTE ȘI De ce sunt probleme cu rețeaua electrică? Doar o persoană din patru decide să se racordeze legal după ce află prețul estimat de distribuitor

Conducta South Stream, ale cărei lucrări au fost lansate în decembrie 2012, ar fi urmat să lege Rusia de Bulgaria via Marea Neagră, pentru a se îndrepta apoi spre Europa Centrală, prin Serbia, Ungaria și Slovenia. Gazoductul era prevăzut să aibă o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pe an, iar costurile proiectului erau estimate la 40 de miliarde de dolari.

Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, deține 50% din acțiunile consorțiului South Stream Transport BV, restul acțiunilor fiind deținute de Eni (Italia) - 20%, Wintershall Holding (Germania) și EDF (Franța) - cu câte 15%. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
south stream
gazprom