Gazprom se așteaptă la vânzări record în 2021

Gazprom se așteaptă la vânzări record în 2021
scris 20 oct 2021

Grupul rus Gazprom se așteaptă la venituri record anul acesta, în urma majorării prețurilor gazelor în Europa, și a anunțat înființarea până la finalul anului a unui fond de gestionare a riscurilor, evaluat la 726 miliarde de ruble (10 miliarde de dolari), transmite Reuters.

Compania rusă de stat, care furnizează Europei peste o treime din gazele de care are nevoie, beneficiază de pe urma creșterii record a prețurilor gazelor naturale pe piața europeană, din cauza livrărilor restrânse, scrie Agerpres.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

În acest an câștigurile de bază ale Gazprom ar urma să depășească 45 miliarde de dolari iar fluxul de numerar va fi pozitiv, în pofida nivelului ridicat al dividendelor.

Board-ul companiei a menținut nemodificat programul de investiții, la 1.190 miliarde de ruble, inclusiv cheltuieli de capital în valoare de 1.020 miliarde de ruble.

Bugetul Gazprom se bazează în 2021 pe un preț mediu al gazelor de 269,60 dolari per 1.000 metri cubi la contractele de furnizare pe termen lung cu consumatorii europeni.

De asemenea, Gazprom a informat că fondul său de rezervă, menit să controleze riscurile, "furnizează fiabilitatea necesară către buget și reziliență la volatilitatea mediului extern".

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Cotațiile la gaze naturale au atins luna aceasta noi recorduri istorice pe piața de referință din Europa, pe măsură ce impactul majorării costurilor la energie s-a răsfrânt asupra piețelor de acțiuni și obligațiuni.

Conform analiștilor, Europa începe sezonul de iarnă cu cel mai redus nivel al stocurilor de gaze din mai mult de un deceniu, ceea ce sporește temerile privind fiabilitatea furnizărilor pe timp de iarnă.

Rusia, a cărei producție de gaze și exporturi spre UE sunt deja aproape de un nivel record, a informat că trebuie să finalizeze umplerea capacităților interne de stocare înainte de a majora livrările pe piața spot din Europa. Guvernul rus a anunțat că intenționează să finalizeze umplerea capacităților interne de stocare până la finalul acestei luni.

Vicepremierul rus Alexander Novak a reiterat săptămâna trecută că nimeni din Europa nu a cerut Rusiei să trimită o cantitate suplimentară de gaze pentru a calma creșterea prețurilor gazelor pe piața spot.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom