Germania confirmă că SUA au renunțat la sancțiunile împotriva companiei care construiește Nord Stream 2 și a directorului ei

Germania confirmă că SUA au renunțat la sancțiunile împotriva companiei care construiește Nord Stream 2 și a directorului ei
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2021

Statele Unite ale Americii au decis ridicarea sancțiunilor impuse companiei care construiește controversatul gazoduct Nord Stream 2 și directorului acesteia, a confirmat Germania, transmite dpa. Berlinul și Washingtonul dispun astfel de un răgaz de trei luni pentru a reglementa disputa legată de proiect.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Există o decizie prezidențială de anulare a sancțiunilor impuse Nord Stream 2 și a CEO-ului acesteia, care este cetățean german", a declarat ministrul de externe german Heiko Maas în cadrul unei conferințe de presă.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

Maas a explicat că administrația președintelui american Joe Biden a impus sancțiuni unor entități și nave ruse implicate în construirea Nord Stream 2, precum și împotriva societății care construiește gazoductul și a directorului ei, aceștia din urmă fiind însă scutiți de sancțiuni imediat ulterior, sceie Agerpres.

"Considerăm acest lucru un pas constructiv și vrem să discutăm mai departe în legătură cu acest subiect cu partenerii noștri de la Washington", a spus ministrul de externe german, menționând că administrația Biden nu a făcut nicio altă promisiune.

"Dar cred că am obținut încă un interval de trei luni (până la următoarea evaluare a SUA) pentru a discuta cu responsabilii de la Washington cum să procedăm în continuare", a mai spus Maas.

O sursă citată de Reuters a indicat în mod similar că un raport al Departamentului de Stat al SUA ce urma să fie prezentat Congresului miercuri conchide că Nord Stream 2 AG și directorul ei, Matthias Warnig - aliat al președintelui rus Vladimir Putin - s-au angajat în "activități sancționabile", dar că este în interesul Statelor Unite ca aceste sancțiuni să fie ridicate.

Se pregătește scoaterea la vânzare a termocentralei Mintia. GSP Power a lui Comănescu este interesată CITEȘTE ȘI Se pregătește scoaterea la vânzare a termocentralei Mintia. GSP Power a lui Comănescu este interesată

Portalul Axios, citând surse anonime, a dezvăluit marți că administrația președintelui Joe Biden ar putea să renunțe în curând la sancțiunile împotriva entității responsabile cu proiectul construcției gazoductului submarin aproape finalizat, Nord Stream 2 AG, în care compania rusă Gazprom este acționar majoritar. Motivul acestei decizii ar fi recunoașterea că Nord Stream 2, care va livra gaze rusești în Uniunea Europeană printr-un terminal din Germania, este finalizat în proporție de 95%, iar singura modalitate de a opri proiectul ar fi să se ia măsuri împotriva Germaniei, unul dintre cei mai apropiați aliați ai Washingtonului, potrivit Axios.

Oficialii americani susțin că Nord Stream 2, ce ar urma să transporte anual 55 de miliarde de metri cubi de gaz natural din Rusia în Germania via Marea Baltică, va face Europa prea dependentă de livrările de energie rusești, în timp ce susținătorii proiectului acuză Statele Unite că subminează conducta pentru a-și crește vânzările de gaz lichefiat în Europa. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
germania