Germania va plafona prețul electricității pentru gospodării și consumatorii industriali

Germania va plafona prețul electricității pentru gospodării și consumatorii industriali
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2022

Germania va introduce o plafonare a prețului electricității pentru gospodării și consumatorii industriali, ca parte a măsurilor menite să ajute cea mai mare economie europeană să facă față crizei energetice, conform unui proiect de document consultat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru consumatorii industriali, prețul electricității va fi limitat la 13 eurocenți per kWh și se va aplica pentru 70% din consumul de anul trecut, în timp ce pentru gospodării prețul va fi plafonat la 40 eurocenți per kWh, pentru 80% din consumul de bază, se arată în document.

Elon Musk a anunțat abonamentul lunar de 8 dolari pe Twitter pentru anumite conturi CITEȘTE ȘI Elon Musk a anunțat abonamentul lunar de 8 dolari pe Twitter pentru anumite conturi

Diferența între prețul de piață care ar trebui plătit și plafonarea, care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023, va fi direct compensată de furnizori printr-o deducere lunară, scrie Agerpres.

Plafonarea prețului electricității vine pe lângă plafonarea prețului gazelor și planificata plată unică a Guvernului german pentru a atenua impactul creșterii prețului la gaze asupra consumatorilor.

Conform documentului consultat marți de Reuters, Executivul german vrea ca mecanismul de limitare a prețurilor la gaze să intre în vigoare în februarie, cu o lună mai devreme decât se stabilise inițial.

Măsura va fi analizată de Comisia Europeană, care a criticat decizia Germaniei de a aborda sprijinul acordat economiei, care scoate în evidență diferențele între statele membre UE bogate și sărace.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
energie