Ghana intenționează să plătească pentru importul de benzină și motorină în lingouri de aur

Ghana intenționează să plătească pentru importul de benzină și motorină în lingouri de aur
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2022

Potrivit postului de radio Radio France Internationale, rezervele valutare ale republicii au scăzut la 6,6 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Ghana plănuiește să plătească importurile de combustibil și produse petroliere rafinate cu lingouri de aur din cauza deprecierii semnificative a monedei naționale, a transmis Radio France International, citându-l pe vicepreședintele Ghanei, Mahamudou Bavumia, scrie Adevarul.

Compania chineză Topband aduce în România milioane de dolari pentru o fabrică la Timișoara CITEȘTE ȘI Compania chineză Topband aduce în România milioane de dolari pentru o fabrică la Timișoara

Conversia plăților de combustibil în aur are, de asemenea, scopul de a păstra rezervele valutare ale Ghanei, care au scăzut la 6,6 miliarde de dolari. Potrivit postului de radio, companiile miniere care operează în țara africană au primit instrucțiuni de la autorități să înceapă să vândă Băncii Centrale a Ghanei 20% din producția lor de aur începând cu 1 ianuarie 2023. 

Ghana este cel mai mare producător de aur din Africa și al șaselea din lume. În 2021, țara a extras 117 tone metrice de aur, potrivit ONU.

Producția de petrol din Ghana este acum de aproximativ 173 de mii de barili pe zi, dar ultima rafinărie de petrol din țară s-a închis în 2017. Drept urmare, Ghana este acum complet dependentă de importul de benzină, motorină și alte produse petroliere rafinate.

Luna trecută, inflația în Ghana a ajuns la 40,4% pe o bază anualizată, ceea ce duce la deprecierea monedei naționale. Guvernul țării se consultă cu Fondul Monetar Internațional cu privire la un program de sprijin financiar de 3 miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ghana
benzina
motorina