Germania amână până în decembrie introducerea taxei pe profiturile excesive ale producătorilor de electricitate

Germania amână până în decembrie introducerea taxei pe profiturile excesive ale producătorilor de electricitate
scris 27 nov 2022

Guvernul german va amâna impunerea planificatei taxe pe profiturile excesive ale producătorilor de electricitate, a anunțat Ministerul Economiei, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

În loc să fie aplicată retroactiv din septembrie, taxa se va aplica de la 1 decembrie 2022 până pe 30 iunie 2023, au informat autoritățile de la Berlin.

Puțini americani au căutat oferte de Black Friday în magazine, însă vânzările online au atins un record de peste 9 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Puțini americani au căutat oferte de Black Friday în magazine, însă vânzările online au atins un record de peste 9 miliarde dolari

Decizia vine după ce grupurile de lobby din energie au criticat planificata taxă, care este destinată să finanțeze o parte din efortul mai amplu de plafonare a prețurilor la gaze și electricitate pentru gospodării și companii.

În septembrie, statele membre ale Uniunii Europene (UE) au convenit impunerea de taxe pe profiturile excepționale ale firmelor din energie și au început negocierile privind viitoarele decizii pentru a rezolva criza energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
supraimpozitare producatori energie
suprataxa profituri producatori energie
germania criza energetica