Giganții energiei din Franța cer populației și companiilor să limiteze imediat consumul

Giganții energiei din Franța cer populației și companiilor să limiteze imediat consumul
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2022

Șefii marilor companii energetice din Franța au cerut populației și întreprinderilor să limiteze imediat consumul de energie, pentru a se pregăti pentru o criză energetică care se profilează, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne reduce consumul și a recâștiga spațiu de manevră”, au declarat directorii generali ai Engie, EDF și Total, într-o scrisoare deschisă publicată în ziarul săptămânal Journal du Dimanche.

GALERIE FOTO David Popovici a revenit în țară după performanța istorică de la CM: De-abia aștept să văd cum am reușit să schimb acest sport. Visul meu este să devin cel mai rapid din istorie CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO David Popovici a revenit în țară după performanța istorică de la CM: De-abia aștept să văd cum am reușit să schimb acest sport. Visul meu este să devin cel mai rapid din istorie

Scrisoarea semnată de Catherine MacGregor de la Engie, Jean-Bernard Levy de la EDF și Patrick Pouyanne de la TotalEnergies menționează scăderi puternice ale livrărilor de gaze din Rusia, precum și generarea limitată de electricitate din cauza problemelor de întreținere.

Franța intenționează să-și umple depozitele de gaze până la începutul toamnei, a declarat joi premierul Elisabeth Borne.

Germania vrea să angajeze lucrători străini, pe perioadă determinată, pentru a pune capăt haosului de pe aeroporturi CITEȘTE ȘI Germania vrea să angajeze lucrători străini, pe perioadă determinată, pentru a pune capăt haosului de pe aeroporturi

Centrele de stocare a gazelor din țară sunt în prezent pline în proporție de 59%. Invadarea Ucrainei de către Rusia a adus în atenție dependența Europei de gazele rusești, determinând o luptă pentru surse alternative de energie.

Presa franceză a relatat în martie că guvernul a purtat discuții cu TotalEnergies cu privire la creșterea capacității de a primi GNL, după ce Statele Unite au declarat că sunt pregătite să mărească livrările către Europa.

Capitala Ucrainei, lovită de rachete. Mai multe explozii au zguduit duminică dimineață Kievul CITEȘTE ȘI Capitala Ucrainei, lovită de rachete. Mai multe explozii au zguduit duminică dimineață Kievul

”Dacă vom acționa încă din vară, vom putea fi mai bine pregătiți la începutul iernii viitoare, în special pentru păstrarea rezervelor noastre de gaze”, au spus directorii companiilor energetice în scrisoarea lor, adăugând că eforturile de a limita consumul ar trebui să fie ”imediate, colective și masive”.

Ei au citat propriile eforturi de a găsi noi surse de gaze și de a construi un terminal plutitor de gaze naturale lichefiate (GNL) în portul nordic Le Havre.

Prințul Charles a acceptat trei valize cu un milion de euro de la șeicul Hamad bin Jassim din Oman, dezvăluie The Sunday Times CITEȘTE ȘI Prințul Charles a acceptat trei valize cu un milion de euro de la șeicul Hamad bin Jassim din Oman, dezvăluie The Sunday Times

Franța și-a extins recent mecanismul de reglementare a prețurilor gazelor până la sfârșitul anului. Inițial programat să se desfășoare până la sfârșitul lunii iunie, sistemul este menit să limiteze efectele creșterii prețurilor energiei asupra puterii de cumpărare a consumatorilor.

În aprilie, grupul francez de energie și utilități Engie, care prin subsidiarele sale locale este unul dintre jucătorii dominanți din industria de furnizare și distribuție a gazelor naturale din România, susținea că se poate descurca la nivel de holding fără importuri de gaze din Federația Rusă, care reprezintă circa 20% din totalul surselor sale de aprovizionare cu gaze.

viewscnt
Afla mai multe despre
criza energetica
rationalizare consum energie gaze
scumpire energie gaze