Grecii de la PPC, proaspăt proprietari pe businessul Enel România, și-au majorat profitul în primele 9 luni

Grecii de la PPC, proaspăt proprietari pe businessul Enel România, și-au majorat profitul în primele 9 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2023

Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia, la care statul elen este cel mai mare acționar, cu peste 34% din capital, proaspăt proprietară pe businessul Enel România, și-a majorat profitul operațional recurent cu peste 45% în primele 9 luni ale anului, de la 644 la 937 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profitul net al companiei s-a cifrat la peste 267 milioane euro, după pierderile de 170 milioane euro din ianuarie-septembrie 2022.

Una din primele fabrici de cămăși din România, furnizor pentru jandarmeria italiană și română, poliția germană, vama belgiană și armata austriacă, își cere insolvența CITEȘTE ȘI Una din primele fabrici de cămăși din România, furnizor pentru jandarmeria italiană și română, poliția germană, vama belgiană și armata austriacă, își cere insolvența

Rezultatele au venit ″pe fondul diminuării cheltuielilor de exploatare și, în principal, a celor cu achizițiile de energie, gaze naturale și a costurilor privind emisiile de CO2″, a transmis PPC.

Astfel, scăderea cu 35,5% a veniturilor, la 5,52 miliarde euro, a fost depășită de reducerea cu 41,1% a cheltuielilor, la 5,13 miliarde euro.

VIDEO&FOTO Profit.ro a premiat manageri de top și companii românești de succes, dar și lotul olimpic de fizică al României, la Gala Povești cu Profit... Made în România. Show magistral marca Horațiu Mălăele CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Profit.ro a premiat manageri de top și companii românești de succes, dar și lotul olimpic de fizică al României, la Gala Povești cu Profit... Made în România. Show magistral marca Horațiu Mălăele

"Performanța noastră în primele nouă luni ale anului 2023 a fost puternică, în ciuda provocărilor globale, cu tensiuni geopolitice care au urmat crizei energetice și pandemiei, demonstrând astfel rezistența modelului nostru de afaceri. Am reușit să ne accelerăm investițiile în domenii strategice, cum ar fi energiile regenerabile și rețelele de distribuție, menținându-ne gradul de îndatorare în limitele țintelor noastre, cu o lichiditate ridicată. În același timp, am continuat să ne sprijinim clienții prin oferirea de tarife competitive. În perspectiva întregului an, suntem încrezători că ne vom atinge ținta stabilită, respectiv un nivel al EBITDA recurent de aproximativ 1,2 miliarde de euro. În ceea ce privește energia regenerabilă, am atins capacitatea de 670 MW în operare în Grecia și în prezent avem în construcție proiecte suplimentare cu o capacitate totală de 1,3 GW", a declarat CEO-ul PPC, Georgios Stassis.

Cheltuielile de capital ale PPC au crescut cu 81%, la 775 milioane de euro, vizând investiții în rețeaua de distribuție și producția de energie regenerabilă, precum și în noua centrală pe gaze naturale de la Alexandroupolis.

Presa italiană: Curtea de Apel din Bari a dispus suspendarea mandatului european de arestare a lui Ionel Arsene pe motiv că starea psihică a fostului baron PSD l-ar putea face să se sinucidă dacă e extrădat în România CITEȘTE ȘI Presa italiană: Curtea de Apel din Bari a dispus suspendarea mandatului european de arestare a lui Ionel Arsene pe motiv că starea psihică a fostului baron PSD l-ar putea face să se sinucidă dacă e extrădat în România

″În paralel, ne extindem prezența în țările din regiune, conform planului nostru de afaceri, finalizând achiziția operațiunilor Enel din România. Aceasta este un eveniment de referință pentru PPC, în acord cu obiectivul său de a deveni lider pe piața energiei curate în Europa de Sud-Est. În Grecia, acordul de achiziție a companiei Kotsovolos accelerează transformarea PPC într-un furnizor integrat de produse și servicii atât digital, cât și fizic, conform strategiei noastre axate pe client. Suntem entuziasmați de parcursul actual al PPC și vom oferi o actualizare a strategiei, precum și viziunea noastră pentru noul PPC, în cadrul unei Zile a piețelor de capital ce va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie, la Londra″, a mai punctat Stassis.

PPC a transmis pe 25 octombrie că a finalizat tranzacția de achiziție a operațiunilor din România ale grupului italian Enel, anunțată în premieră pe piața locală de Profit.ro. Grecii au plătit aproximativ 1,240 miliarde de euro, echivalentul unei valori a companiilor de aproximativ 1,900 miliarde de euro. A doua zi a fost anunțată și noua conducere.

viewscnt
Afla mai multe despre
ppc enel
tranzacție ppc enel
profit ppc
public power corporation ppc grecia