DOCUMENTE De la cine vor primi facturi de curent și gaze peste 3 milioane de clienți, după preluarea Enel România de către grecii de la PPC

DOCUMENTE De la cine vor primi facturi de curent și gaze peste 3 milioane de clienți, după preluarea Enel România de către grecii de la PPC
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 9 nov 2023

Furnizorii de energie electrică și gaze naturale din România deținuți până foarte de curând de grupul italian Enel, intrați între timp sub controlul Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie energetică din Grecia, la care statul elen este cel mai mare acționar, cu peste 34% din capital, au început să acționeze pe piețele locale centralizate de electricitate administrate de OPCOM sub numele noii companii-mamă elene, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, fostele Enel Energie Muntenia SA și Enel Energie SA au inițiat oferte angro de cumpărare pe piața contractelor bilaterale de la OPCOM sub denumirile de PPC Energie Muntenia SA, respectiv PPC Energie SA.

 Impactul bugetar pentru plata pensiilor se va ridica în 2024 la aproape 146,2 miliarde lei CITEȘTE ȘI Impactul bugetar pentru plata pensiilor se va ridica în 2024 la aproape 146,2 miliarde lei

Cele 2 companii au în total mai mult de 3,1 milioane de clienți cărora le furnizează energie și gaze. Pe piața de furnizare de curent electric, după primele 7 luni ale anului, ele cumulau o cotă de piață de aproape 19%, potrivit celor mai recente date ale Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Noile denumiri, PPC Energie Muntenia SA și PPC Energie SA, sunt  înregistrate la ONRC.

Ofertele celor doi furnizori preluați de PPC de la italieni au fost inițiate în tandem cu liderul pieței locale, Electrica Furnizare din grupul Electrica SA, la care cel mai mare acționar este statul român, cu peste 48% din capital.

FOTO Comisarii ANPC au închis temporar Gilda Music Lounge din București. \ CITEȘTE ȘI FOTO Comisarii ANPC au închis temporar Gilda Music Lounge din București. "Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară. Am transformat totul într-o ciulama"

Cele 3 companii au testat piața forward pentru anul viitor, încercând să achiziționeze în total circa 42.000 MW, cu livrare pe parcursul întregului an 2024, respectiv 10.400 MW în ianuarie-martie (la preț de 660 lei/MWh), 10.400 MW în aprilie-iunie (590 lei/MWh), 10.560 MW în iulie-septembrie (620 lei/MWh) și alți 10.560 MW în octombrie-decembrie (670 lei/MWh).

Licitațiile urmau să aibă loc miercuri, însă au fost anulate, din lipsă de oferte de răspuns din partea potențialilor vânzători.

EXCLUSIV UiPath se va implica în digitalizarea ANAF CITEȘTE ȘI EXCLUSIV UiPath se va implica în digitalizarea ANAF

PPC a transmis pe 25 octombrie că a finalizat tranzacția de achiziție a operațiunilor din România ale grupului italian Enel, anunțată în premieră pe piața locală de Profit.ro. Grecii au plătit aproximativ 1,240 miliarde de euro, echivalentul unei valori a companiilor de aproximativ 1,900 miliarde de euro.

A doua zi a fost anunțată și noua conducere.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel ppc
enel devine ppc
tranzacție enel ppc
furnizori energie ppc enel