Grupul rus Norilsk Nickel a anunțat o nouă scurgere de carburant dintr-o conductă a sa din regiunea arctică, de 45 de tone

Grupul rus Norilsk Nickel a anunțat o nouă scurgere de carburant dintr-o conductă a sa din regiunea arctică, de 45 de tone
scris 13 iul 2020

Grupul rus Norilsk Nickel a anunțat duminică o nouă scurgere de carburant dintr-o conductă a sa din regiunea arctică, de aproximativ 45 de tone de carburant pentru avioane, după o alta care a avut loc pe 29 mai, transmite Reuters.

Siguranța mediului în Arctica era deja în atenție la unitățile Norilsk Nickel, în urma unei alte scurgeri a 21.000 de tone de motorină de la o centrală energetică a companiei din apropierea orașului Norilsk, de pe 29 mai, scrie News.ro.

Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. Mihai Dârzan, CEO Ringhel, despre proiectul IT prin care românii își vor putea schimba furnizorul de energie în 24 de ore CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV – Să ajutăm businessul. Mihai Dârzan, CEO Ringhel, despre proiectul IT prin care românii își vor putea schimba furnizorul de energie în 24 de ore

”O conductă deținută de Norilsktransgaz s-a depresurizat în timp ce pompa carburant pentru avioane la zona așezării Tukhard”, a anunțat duminică Nornickel, într-un comunicat.

”Potrivit datelor preliminare, în urma depresurizării care a durat 15 minute, a avut loc o scurgere de carburant de 44,5 tone”, potrivit companiei.

Inițial, divizia Norilsktransgaz anunțase o scurgere de 20 de tone de carburant.

Tukhard este situată la circa 70 de kilometri de portul arctic Dudinka al Nornickel, de pe râul Enisei.

Norilsk efectuează o investigație internă și a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență al Rusiei.

”Activitatea de pompare a carburantului a fost suspendată și au fost luate toate măsurile posibile pentru a accelera colectarea carburantului scurs”, a mai anunțat compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
norilsk nickel