Guvernul acordă derogare de la procentele obligatorii de biocarburant pentru benzina și motorina din import

Guvernul acordă derogare de la procentele obligatorii de biocarburant pentru benzina și motorina din import
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2020

Guvernul intenționează să acorde, pe perioada stării de urgență, derogare de la procentele obligatorii de biocarburant prevăzute de legislația în vigoare care trebuie conținute de către benzina și motorina din import vândute consumatorilor finali, potrivit declarațiilor ministrului Economiei, Virgil Popescu, din debutul ședinței de Guvern.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Legea prevede în prezent că, începând cu 1 ianuarie 2019,  furnizorii de carburanți au obligația de a comercializa către consumatorul final benzină cu conținut de minimum 8% în volum biocarburanți, precum și motorină cu conținut de minimum 6,5% în volum biocarburanți.

"Propun pe ordinea de zi suplimentară proiect de ordonanță de urgență privind stabilirea condițiilor de comercializare a benzinei și motorinei în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, pe perioada stării de urgență. Mă refer la derogare pentru benzină și pentru motorină de la procentul de adaos de biocarburant, de 8% pentru benzină și 6,5% pentru motorină. O să vedeți în corpul ordonanței și în nota de fundamentare, vorbim de ruperea lanțului de import, nu de producție", a declarat Virgil Popescu.

FOTO Gigantul coreean care închide IMGB a intrat în acționariatul americanilor care vor să vândă României minireactoare nucleare CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul coreean care închide IMGB a intrat în acționariatul americanilor care vor să vândă României minireactoare nucleare

"Tot ce se poate achiziționa din România nu poate să suporte derogare, adică ei trebuie să achiziționeze biocombustibilul care este produs în România", a spus, în replică, premierul Ludovic Orban. 

"Din păcate, la benzină suntem 100% dependenți de import, iar pentru motorină doar 30%", a conchis ministrul Economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina procent biocarburant
motorina procent biocarburant
carburanti din import
produse petroliere din import
procente obligatorii biocarburant benzina motorina