Guvernul pregătește vouchere pentru înlocuirea sobelor

Guvernul pregătește vouchere pentru înlocuirea sobelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2023

Administrația Fondului pentru Mediu va gestiona un program pilot, prin care cetățeniii care au sobe vechi vor fi stimulați să le înlocuiască cu sobe cu înaltă eficiență energetică, print acordarea unei subvenții ub formă de voucher.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am discutat cu colegii de la Administrația Fondului pentru Mediu și ne pregătim să inițiem un program pilot, prin care să scoatem acele sobe din casele românilor cu eficiență 20 sau 25%, acele sobe foarte vechi și să le înlocuim, acordând o finanțare ușoară printr-un voucher, să le înlocuim cu sobe cu înaltă eficiență energetică, adică peste 90% eficiență”, a anunțat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

LISTA alimentelor cu preț redus, extinsă cu gândul la sărbătorile de iarnă. La ce alimente mai pot scădea prețurile - variantele de lucru CITEȘTE ȘI LISTA alimentelor cu preț redus, extinsă cu gândul la sărbătorile de iarnă. La ce alimente mai pot scădea prețurile - variantele de lucru

Acesta a subliniat că subvenția va reducea presiunea pe fondul forestier, pentru că ”una e să arzi 10 milioane metri cubi cu sobe cu o eficiență de 20% și alta e să arzi, să transformi în scrum mult mai puțin, având surse de încălzire de înaltă eficiență”.

viewscnt
Afla mai multe despre
sobe
voucher
înlocuire
vechi
eficienta
energetic
guvern
subvenție