Hidroelectrica a modernizat și a pus în funcțiune stația de 110kV aferentă hidrocentralei Brădișor, investiție de 5,4 milioane lei

Hidroelectrica a modernizat și a pus în funcțiune stația de 110kV aferentă hidrocentralei Brădișor, investiție de 5,4 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2020

Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producători de energie din țară, a anunțat vineri că a modernizat și a pus în funcțiune în această săptămână stația de 110kV aferentă hidrocentralei Brădișor, investiție de 5,4 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În acestă săptămână Hidroelectrica a pus în funcțiune stația de transformare de 110kV care deservește CHE Brădișor, după efectuarea lucrărilor de modernizare. Costul lucrărilor - derulate în conformitate cu graficul asumat de prestator (TIAB S.A. București), precum și cheltuielile aferente efectuării probelor tehnice s-au ridicat la valoarea de 5.411.300 lei”, informează compania.

Stația de 110kV CHE Brădișor este o stație exterioară, de racord la SEN, amplasată pe platforma de lângă CHE Brădișor, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Ambasadorul american la București anunță un acord SUA-România pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ambasadorul american la București anunță un acord SUA-România pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Obiectivul are în componență 10 celule prin intermediul cărora sunt realizate următoarele funcții: realizează interconexiunea cu SEN la nivel de 110 kV prin LEA Brădișor-Turnu și LEA Brădișor-Cornetu în aval, și în amonte prin LEA Brădișor-Mălaia și LEA Brădișor-Lotru; asigură alimentarea cu energie electrică a serviciilor interne CHE Brădișor, platforma Brădișor și a consumatorilor din zona de rețea 20kV Brădișor prin Trafo 10 MVA 110/20kV; realizează interconexiunea cu centralele din amonte – CHE Mălaia și CHE Ciunget și din aval –CHE Cornetu și CHE Turnu, mai arată compania.

”Anul acesta am pus un accent deosebit pe efectuarea lucrărilor de modernizare și retehnologizare, iar acest lucru se va reflecta în creșterea siguranței în exploatare a obiectivelor pe care le avem în portofoliu. Securizarea a ceea ce avem deja este un pas vital al investițiilor Hidroelectrica, așa cum am afirmat-o și cu alte ocazii. Vrem să ne asigurăm că obiectivele noastre au un grad ridicat de disponibilitate și sunt capabile să răspundă fără probleme oricăror solicitări ale SEN”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național și este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicatii în siguranța națională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
brădișor