Enel Green Power a început construcția unui parc fotovoltaic de 204 MW în Chile, investiție de 164 milioane de dolari

Enel Green Power a început construcția unui parc fotovoltaic de 204 MW în Chile, investiție de 164 milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2020

Enel Green Power a început construcția unui parc fotovoltaic de 204 MW în Chile, în regiunea Antofagasta, o investiție totală de 164 milioane de dolari care va fi gata până în luna iulie 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Enel Chile, prin filiala sa de energie din surse regenerabile Enel Green Power Chile, a început construcția parcului fotovoltaic Domeyko de 204 MW, situat în regiunea Antofagasta. Centrala solară va fi finalizată până în luna iulie 2021 și va implica o investiție totală de 164 milioane de dolari”, a anunțat compania.

PROFIT ENERGY.FORUM Havrileț: Am elaborat un proiect de modificare a legii offshore, care va fi trimis Parlamentului imediat după alegeri CITEȘTE ȘI PROFIT ENERGY.FORUM Havrileț: Am elaborat un proiect de modificare a legii offshore, care va fi trimis Parlamentului imediat după alegeri

Proiectul va genera aproximativ 589 GWh atunci când va fi complet operațional, scrie News.ro.

"Odată cu începerea construcției Domeyko, suntem în măsură să ne consolidăm prezența în sectorul energiei regenerabile din Chile, o țară bogată în resurse energetice. Acest efort subliniază încă o dată angajamentul nostru neobosit de a accelera tranziția energetică în Chile, deschizând calea către un mix de energie curată și eficientă, sprijinind în același timp ambițiile de sustenabilitate ale țării", a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power și Head of Global Power Generation.

Parcul Domeyko se va fi întinde pe o suprafață de aproximativ 700 de hectare și va include instalarea a 472.590 de panouri fotovoltaice mono-cristaline bi-faciale, cu o tehnologie de vârf care permite o eficiență mai mare în captarea radiației solare.

Odată operațională, centrala va produce în jur de 589 GWh, evitând emisia de 439.000 de tone de CO2 în atmosferă, precizează compania.

”Pe perioada construcției instalației, sunt puse în aplicare protocoale riguroase de siguranță impuse de pandemie, în conformitate cu indicațiile date de autoritățile medicale, cu scopul de a asigura protecția necesară celor aproape 600 de angajați implicați în realizarea lucrărilor. Măsurile includ utilizarea obligatorie și permanentă a echipamentelor personale de protecție și, totodată, menținerea distanțării sociale de către echipele de lucru”, informează Enel.

Parcul fotovoltaic Domeyko face parte dintr-un portofoliu de proiecte de energie din surse regenerabile, cu obiectivul de a adăuga 2 GW de capacitate instalată până în 2022, din care jumătate se află deja în construcție.

Enel Green Power Chile este o filială a Enel Chile și este lider pe piața energiei din surse regenerabile din Chile, cu un portofoliu diversificat cuprinzând energie eoliană (564 MW), solară (492 MW), hidro (92 MW) și geotermală (41 MW).

Enel Green Power, în cadrul Grupului Enel, este compania dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de aproximativ 46,4 GW într-un mix de generare care include energie eoliană, solară, geotermală și hidro.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel green power
parc fotovoltaic
chile