Hidroelectrica caută directori cu "expunere sindicală și politică"

Hidroelectrica caută directori cu "expunere sindicală și politică"
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2019

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a lansat procedura de recrutare și selecție de candidați pentru 5 posturi de membri ai Directoratului, printre trăsăturile așteptate din partea acestora fiind inclusiv "expunere sindicală și politică". Pentru aceste calități, ei vor fi răsplătiți cu o indemnizație lunară de 36.240 lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un membru al Directoratului Hidroelecrica este plătit cu o sumă lunară fixă reprezentând de 6 ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar din ramura în care își desfășoară activitatea societatea, comunicat de Institutul Național de Statistică. Potrivit companiei, în perioada 9.01.2019-8.05.3019, valoarea indemnizației lunare a unui membru al Directoratului este de 36.240 lei (aproximativ 7.600 de euro).

Aceștia mai trebuie, printre altele, să aibă o experiență profesională totală de minimum 10 ani, o experiență de administrare sau de management de minimum 5 ani, să nu fi fost destituiți dintr-o funcție în instituții publice în ultimii 7 ani ori dintr-o companie de stat în ultimii 2 ani pentru motive imputabile lor, să nu fi avut încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimele 12 luni, să nu fi fost condamnați definitiv pentru corupție sau infracțiuni de serviciu, să nu fi făcut poliție politică.

EXCLUSIV Teodorovici confirmă: Capitalizarea suplimentară impusă fondurilor de pensii poate fi negociată dacă administratorii înțeleg să investească în domenii prioritare pentru Guvern CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Teodorovici confirmă: Capitalizarea suplimentară impusă fondurilor de pensii poate fi negociată dacă administratorii înțeleg să investească în domenii prioritare pentru Guvern

Cei interesați trebuie să-și depună CV-ul până pe 10 mai, după care în termen de cinci zile acestea vor fi evaluate și realizată o listă lungă definitivă. După alte cinci zile și completarea a două chestionare electronice, dublate de interviuri, va fi alcătuită lista scurtă. Alte 5-7 zile sunt necesare deciziei finale. Hidroelectrica ar trebui să aibă un nou directorat pe 4 iunie.

Orice membru al Directoratului Hidroelectrica este asigurat pentru răspundere profesională, pe cheltuiala societății, la o valoare de 50 milioane euro.

Hidroelectrica a terminat anul trecut cu un profit net record, de 1,55 miliarde lei, în creștere cu aproape 14% față de 2017.

Cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 30,7% , la 4,25 miliarde lei, iar profitul operațional EBITDA cu 35%, la 3,05 miliarde lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pret reglementat energie
tarife reglementate energie
pret energie populatie
tarife energie populatie
ieftinire energie
scumpire energie
factura energie
hidroelectrica
nuclearelectrica
anre