Hidroelectrica investește 23,69 milioane de lei în lucrări de modernizare la Călimănești

Hidroelectrica investește 23,69 milioane de lei în lucrări de modernizare la Călimănești
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2017

Producătorul de energie Hidroelectrica, una dintre cele mai profitabile companii de stat, a anunțat că va investi 23,6 milioane lei în lucrări de modernizare a hidroagregatului HA1 Călimănești. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lucrarea, care ar urma să fie finalizată în 12 luni, va fi finanțată exclusiv din fondurile de dezvoltare ale Hidroelectrica, iar furnizorul de echipamente desemnat este UCM Reșita. 

Centrala de la Călimănești are o putere instalată de 39,6 MW și lucrează cu două grupuri generatoare, cu turbine de tip Kaplan. Producția medie anuală de energie, conform specificațiilor din proiect, este de 106 GWh. Hidrocentrala este folosită ca centrală de vârf, semi-vârf, iar în perioada de ape mari, în bază.

Platforma Hidromecanica Brașov, companie în faliment după 135 de ani de activitate, a fost cumpărată de Bilka cu 4 milioane euro sub prețul inițial al licitației CITEȘTE ȘI Platforma Hidromecanica Brașov, companie în faliment după 135 de ani de activitate, a fost cumpărată de Bilka cu 4 milioane euro sub prețul inițial al licitației

În urmă cu o săptămână, ministerul Energiei și Fondul Proprietatea s-au întrunit în AGA Hidroelectrica și au votat în unanimitate scoaterea din conturile companiei a sumei totale de 655 milioane lei sub formă de dividende suplimentare, provenite din rezervele și profitul reportat al companiei la finalul anului trecut. Potrivit hotărârii acționarilor, Hidroelectrica trebuie să plătească aceste dividende în cel mult 15 zile lucrătoare. Ministerul Energiei, care deține 80% din acțiunile companiei, va încasa circa 524 milioane lei, iar FP, cu 20% din capital – 131 milioane lei.

Producătorul de energie Hidroelectrica, cea mai rentabilă companie de stat, a înregistrat în primele șapte luni un profit brut de 971,88 milioane lei, în creștere cu 6% față de perioada similară a anului trecut. De asemenea, cifra de afaceri realizată în primele șapte luni s-a ridicat la 1,948 miliarde lei, în timp ce marja profitului net a crescut de la 38% la 31 iulie 2016 la 43% la 31 iulie 2017. Hidroelectrica a acordat din profitul pe anul trecut dividende totale de 1,035 miliarde lei, din care peste 829 milioane lei au revenit statului.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
calimanesti