IGSU: Intervenția la sonda de la Moftinu, Satu Mare, a fost finalizată, după 20 de zile de la izbucnirea incendiului

IGSU: Intervenția la sonda de la Moftinu, Satu Mare, a fost finalizată, după 20 de zile de la izbucnirea incendiului
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2018

La sfârșitul celei de-a douăzecea zile de la izbucnirea incendiului la sonda de gaz de la Moftinu Mare, județul Satu Mare, intervenția pentru captarea în siguranță a gazului și închiderea sondei a fost finalizată. Aproape trei sute de pompieri din opt județe au intervenit în zonă pe durata intervenției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), intervenția de la sonda din județul Satu Mare s-a încheiat, potrivit News.ro.

”Această misiune de amploare a presupus, pe tot parcursul ei, coordonarea a două componente – cea de intervenție în vederea închiderii sondei, pe de o parte și cea de asigurare a protecției personalului și utilajelor care au acționat la fața locului, pe de altă parte”, anunță IGSU.

Pe parcursul celor douăzeci de zile, pe amplasamentul sondei de gaz au acționat aproape trei sute de pompieri din 8 inspectorate județene. ISU Bihor a intervenit cu 77 de pompieri, ISU Bistrița Năsăud cu 15 pompieri, ISU Cluj cu 5 pompieri, ISU Maramureș cu 44 pompieri, ISU Mureș cu 7 pompieri, ISU Sălaj cu 60 pompieri, ISU Timiș cu 42 pompieri, iar ISU Satu Mare cu o medie zilnică de 45 de pompieri.

Arabia Saudită acordă compensații angajaților pentru TVA și scumpirea benzinei CITEȘTE ȘI Arabia Saudită acordă compensații angajaților pentru TVA și scumpirea benzinei

Zilnic, la fața locului, pe întreaga durată a desfășurării operațiunilor, au fost prezente echipaje medicale cu două ambulanțe SMURD. De asemenea, pe tot parcursul intervenției, zona a fost asigurată prin rotație, de echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un APIC Duster.

Incendiul la sonda de gaze din zona localității Moftinu Mare din județul Satu Mare a fost anunțat în 18 decembrie, la ora 1:35.

Amendă uriașă, de 10,8 milioane lei, pentru Electrica de la Consiliul Concurenței, într-un caz de comercializare a contoarelor CITEȘTE ȘI Amendă uriașă, de 10,8 milioane lei, pentru Electrica de la Consiliul Concurenței, într-un caz de comercializare a contoarelor

Pompierii mobilizați atunci pentru stingerea incendiului nu au putut interveni deloc, din cauza riscului major de producere a unei explozii după lichidarea flăcărilor, pe fondul presiunii gazelor subterane.

 

Perimetrul pe care se află sonda Moftinu 1001 este conesionat unei firme canadiene care a adus propriii specialiști pentru intervenția la sondă.

viewscnt
Afla mai multe despre
sonda
satu mare
moftinu
incendiu
foc
interventie
urgenta