Investițiile pe termen lung în petrol au atins un nivel record. Perspectivele pentru 2018 sunt promițătoare

Investițiile pe termen lung în petrol au atins un nivel record. Perspectivele pentru 2018 sunt promițătoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2017

OPEC a reușit în acest an să atragă de partea sa fondurile de hedging, astfel că plasamentele în contracte futures pe termen lung au atins niveluri record, iar perspectivele sunt promițătoare cel puțin pentru prima jumătate a anului 2018, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Semnele că OPEC câștigă războiul cu producătorii care exploatează zăcămintele de șist din Statele Unite atrag managerii de fonduri, ale căror plasamente care mizează pe creșterea cotațiilor petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, și a petrolului Brent, de referință la Londra, au atins niveluri record în decembrie, scrie News.ro.

”Cel puțin în prima jumătate a anului 2018, investitorii vor rămâne destul de optimiști. Iunie aa fi un moment de cotitură, pentru că atunci vom afla despre retragerea acordului (de reducere a producției de petrol n.r.) și, dacă OPEC nu va trata subiectul cu diplomație, atunci va apărea îngrijorarea că piața va fi din nou inundată cu petrol”, a spus Ashley Petersen, analist șef pentru piața petrolului la firma Stratas Advisors în New York.

Transgaz a depus în ultimul moment oferta de cumpărare a Vestmoldtransgaz din Republica Moldova CITEȘTE ȘI Transgaz a depus în ultimul moment oferta de cumpărare a Vestmoldtransgaz din Republica Moldova

În ultima săptămână a acestui an, contractele futures au depășit 60 de dolari pe baril în cazul petrolului WTI și  67 de dolari pe  baril pentru petrolul Brent, pentru prima oară de la jumătatea anului 2015, după o creștere de peste 40% a cotațiilor față de luna iunie.

Creșterea a avut loc ca efect al unei campanii eficiente conduse de Arabia Saudită și Rusia pentru extinderea limitărilor de producție implementate de OPEC și alte state producătoare de țiței.

Aceste eforturi au culminat cu reuniunea OPEC care a avut loc în noiembrie la Viena, la care participanții au convenit să extindă acordul de reducere a producției până la sfrâșitul anului viitor. Între timp, stocurile de țiței ale Statelor Unite au scăzut cu circa o cincime față de un maxim atins în luna martie, iar în prezent sunt aproape de cel mai redus nivel atins după octombrie 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
investitii